USA:n armeija käyttää Twitchiä alokkaiden värväämiseen – rekrytointilomake naamioitiin arvonnaksi

© Kuva: Twitch-kuvakaappaus

USA:n armeijan sotilaat viettävät tunteja Twitchissä pelaten ja chattaillen, nuorimpien katsojien ollessa vain 13 vuotta vanhoja.

USA:n armeija on ollut jo jonkin aikaa mukana e-urheilussa, ja nyt sotilaat striimaavat myös Twitchissä USArmyEsports-kanavalla. Sotilaat pelaavat usein räiskintäpelejä, kuten Call of Duty: Warzonea, tai Riot Gamesin uutta FPS-peliä VALORANT.

Kanavalla pitää varoa mitä sanoo, sillä kysymykset USA:n sotarikoksista tai muista armeijan suorittamista julmuuksista antavat välittömät chat-bannit.

Rekrytointilomake naamioitiin arvonnaksi

Noin kaksi kuukautta pystyssä ollutta kanavaa käytetään myös armeijan rekrytointitarkoituksiin, toteutustavan ollessa erittäin kyseenalainen.

The Nation -lehden toimittaja Jordan Uhlin mukaan kanavan katsojille esitetään jatkuvasti automatisoitua chat-viestiä, jossa kerrotaan mahdollisuudesta voittaa Xbox Elite Series 2 -ohjain, jonka hinta on lähemmäksi 200 dollaria. Viestin mukana on linkki ”arvontaan”.

Linkki ohjaa klikkaajansa armeijan rekrytointilomakkeeseen, jossa ei ole puolestaan jatkomainintaa arvonnasta, voittomahdollisuuksista, voittajien määrästä, tai edes milloin arvonta suoritetaan.

Naaman eteen lätkäistään vain teksti ”Rekisteröidy voittaaksesi!,” sekä tietolomake, jossa kysytään nimeä, ikää, asuinpaikkaa, sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa. Tämän jälkeen pyydetään ruksittamaan vaihtoehto kohdasta: ”Millainen ura armeijassa sinua eniten kiinnostaisi?”

Lopuksi kerrotaan, että lähettämällä lomakkeen annat suostumuksesi USA:n armeijan rekrytoijille ottaa sinuun yhteyttä.

Uhlin asiasta kysyttyä, armeija kieltäytyi kommentoimasta.

Lue myös: Dr.Witnesser bannattiin Twitchistä saarnattuaan Fortnitessä muslimilapselle – ”Sinä joudut helvettiin”

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.