Elektroninen urheilu on jo vuosia hakenut paikkaansa muun urheilun joukossa. Vasta parin viimeisen vuoden aikana on e-urheilu alkanut saamaan huomiota kansallisella tasolla ja se on alettu näkemään selkeämmin kilpaurheiluna.

Nyt Urheiluopistosäätiö on tiedottanut aloittavansa kolmevuotisen yhteistyön Suomen elektronisen urheilun liiton kanssa. Tämän yhteistyön tarkoituksena on kehittää valmentamista, parantaa harjoitteluympäristöjä ja auttaa urheilijoita hiomaan taitojaan.

Urheiluopistosäätiö tulee SEUL Ry:n valmennustoiminnan kehittämistä yhteensä 18,000 eurolla.

”E-urheilu on nopeasti kehittyvä laji, jossa optimaalinen harjoittelu ja valmennus hakevat vielä muotoaan. Apurahalla rakennetaan maajoukkueleirityksiä e-urheilijoille yhdessä urheiluopisto Pajulahden kanssa. Valmentajakoulutusten kehittäminen ja järjestäminen tapahtuu urheiluopistolla, ja tämän yhteistyön rakentaminen sekä kehittäminen eteenpäin on meille tärkeää. Kartoitamme samalla optimaalisten tukitoimien kehittämistä pelaajia varten”, Aapo Räntilä, SEUL ry:n valmentajakoulutushankkeen työntekijä.

Tiedotteessa todetaan, että lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen viiden vuoden aikana. SEUL:in varapuheenjohtaja Otto Takalan mukaan elektronisen urheiluun on tärkeä luoda normeja ja turvallisia toimintaympäristöjä. Tämä onnistuu tuomalla lajiin esim. tasa-arvo, sekä yhdenvertaisuussuunnitelmat, pelaajalisenssit, doping-säädökset ja vakuutukset.

Lue Suomen elektronisen urheilun liiton tiedote täältä.