Mennyt vuosikymmen jätti jälkeensä pelejä, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet ikoniseen asemaan pelimaailman sisällä. Esimerkiksi Minecraft ja Fortnite ovat teoksia, joilla on sittemmin ollut valtava merkitys myös muille oman genrensä peleille.

Alla olevaan listaan ei ole kuitenkaan koottu koko vuosikymmenen merkittävimpiä pelejä, vaan kyse on puhtaasti toimittajan omista mieltymyksistä. Ensimmäiset viisi peliä on listattu alle sen kummemmitta perusteluitta, mutta TOP 5 -pelin listaus on avattu tarkemmin.

Mikä olisi sinun TOP 10 -listasi? Käy heittämässä oma näkemyksesi meidän Discordiin: https://discord.gg/BNxeUnZ.

Menneen vuosikymmenen kymmenen parasta peliä

10. Hyper Light Drifter

9. Dota 2

8. Demon’s Souls

7. Witcher 3: Wild Hunt

6. Persona 5

5. The Elder Scrolls V: Skyrim

Ällistyttävä, avoin ja uskomaton. Ilmestymisensä jälkeen Skyrim järisytti koko pelialaa avoimella maailmallaan, joka tuntui olevan täynnä salaisuuksia ja tutkittavaa.

4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

The Phantom Pain jäi – ainakin toistaiseksi – viimeiseksi Kojiman teokseksi Konamin leivissä. Vaikka peli ei ole tarinan puolesta sarjansa kärkeä, niin teoksen pelattavuus on hiottu lähelle täydellisyyttä.

3. Last of Us

Last of Us todisti sen, että myös pelit voivat toimia vakavasti otettavana alustana tarinankerronnalle. Vaikka zombit ovat teemana vässähtäneitä, niin Naughty Dog on saanut tuotua uutta kulmaa aiheeseen henkilövetoisen tarinankerronnan kautta.

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild on yksinkertaisesti tunnelmaltaan ja pelattavuudeltaan erinomainen teos. Siinä tiivistyy taiteellinen vähäeleisyys pelimekaanisiin ratkaisuihin, jotka tekevät kokonaisuudesta äärimmäisen nautinnollisen kokemuksen.

1. Mass Effect 2

Mass Effect 2 tekee sen, mitä moni roolipeli on yrittänyt: se luo tarinaa pelaajan ehdoilla. Se jaksottaa hyvin toimintaa, tarinaa ja pelimaailman tutkimista. Jokainen pelin hahmo on yksilö ja pelaaja on oikeasti kiinnostunut miehistönsä hyvinvoinnista.