The International -turnauksen lohkovaihe on sujunut suomalaisittain ristiriitaisissa tunnelmissa. Siinä missä OG on dominoinut omaa lohkoaan, niin puolestaan Chaos Esports Clubin veto on täysin tiessään.

Lohkovaihe on sujunut OG:n kannalta erinomaisesti. Kahdella suomalaispelaajalla varustautunut kokoonpano on kaatanut vastustajan toisensa jälkeen. Joukkueen riveissä pelaavat Topias ”Topson” Taavitsainen sekä Jesse ”JerAx” Vainikka.

Ensimmäisenä päivänä eurooppalainen tiimi sai vastaansa Natus Vinceren, joka on – toistaiseksi – ainoa joukkue, joka on voittanut edes yhden kartan OG:ta vastaan.

Puolestaan turnaukseen yhtenä ennakkosuosikkina lähtenyt Evil Geniuses suli OG:n käsittelyssä puhtain lukemin. Sama kohtalo odotti myös Ninjas in Pyjamas – ja Royal Never Give Up -joukkuetta, joista kumpikaan ei pystynyt haastamaan eurooppalaisten vyörytystä.

Varsinkin Anathan ”ana” Phamin carry-roolissa pelaama IO herätti kommentaattoreissa – ja epäilemättä myös vastustajissa – ihmettelyä ja ihastelua. OG on tällä hetkellä yhdeksän pisteen turvin oman lohkonsa hallitseva joukkue.

LUE MYÖS: The International 2019: Katso turnauksen tiedot ja aikataulut

Backdoor protection anyone?

#DreamOG

Puolestaan Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen tähdittämä Chaos E.C. ei ole saavuttanut toivottua menestystä kisassa. Joukkue on tällä hetkellä oman lohkonsa huonoin kokoonpano.

Chaos on hävinnyt puhatin lukemin PSG.LGD:lle, Team Liquidille sekä Mineskille. Ainoastaan Alliancea vastaan joukkue onnistui taistelemaan itselleen yhden kartan.

Lohkovaiheessa joukkueet pelaava toisiaan vastaan Bo2-otteluita. Neljä menestyneintä joukkuetta jatkavat ylemmän ottelukaavion pelehin, kun taas neljä heikommin pärjännyt tiimiä suuntavat alemman kaavion koitoksiin. Puolestaan kaikkein heikoiten menestynyt joukkue hätyytetään kotimatkalle.

Chaos EC

@ChaosEC
Get some insight on @MATUMBAMAN's Road to TI9
from the man himself.

Watch the full video below 👇

Kuva: Getty Images / Jeff Vinnick, Valve / Dota 2