Assembly Winter -pelitapahtumassa Telia ilmoitti aloittavansa oman Telia Esports Series -e-urheilusarjan. Tänään yhtiö paljasti tarkemmat tiedot liigasta.

Peleinä CS:GO ja Arena of Valor

Sarjan peleiksi valikoituivat CS:GO ja mobiilipeli Arena of Valor. Telia Finlandin esports-tiimin edustaja Niklas Segercrantz kommentoi valintaa:

”Valitsimme ensimmäisiksi pelattaviksi peleiksi CS:GO:n ja Arena of Valorin niiden kiinnostavuuden ja erilaisuuden takia. CS:GO on pitkän historian omaava taktinen taistelupeli, joka on sekä Suomessa että maailmalla huippusuosittu. Arena of Valor taas on tuore strategiapeli, joka mobiilipelinä edustaa nopeasti kasvavaa skeneä”.

Arena of Valor on mobiiliversio MOBA-genrestä ja se on saavuttanut valtavan suosion kotimaassaan Kiinassa. Nyt peli on vakiinnuttanut asemaansa myös muualla maailmassa.

Telia Esports Series pyörii yhteistyössä Assemblyn kanssa ja kaikkineen palkintopotissa on yhteensä 50,000 euroa. Potti kuitenkin jaetaan kahden pelin kesken siten, että Arena of Valor saa 10,000 euroa ja CS:GO 40,000.

Uusi ”CS:GO-huippujoukkue paljastetaan”

CS:GO-joukkueita kutsutaan turnaukseen yhteensä neljä kappaletta. Mukana ovat HAVU, ENCE ja SuperJymy. Lisäksi Telian tiedotteessa lupaillaan, että tapahtumaan saapuu ”uusi huippujoukkue”. Lisää tietoa joukkueesta ja sen kokoonpanosta luvataan ensi viikolla.

Lisäksi turnaukseen pääsee neljä avoimista karsinnoista selvinnyttä tiimiä. Kausi alkaa 26.4. ja finaali käydään 7.6.

Myös Arena of Valoria pelaa Telia Esports Seriesissä yhteensä kahdeksan joukkuetta. Tiimit taistelevat tiensä turnaukseen maaliskuussa pidettävien karsintojen kautta. Varsinainen kausi alkaa 27.4. ja finaalia päästään ihastelemaan Summer Assemblyjen aikana.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli