FIFAe Nations Cupin lopputurnauspaikat jaetaan 18.-21.5. pelattavassa playoffs-karsinnassa. Suomi lähtee hakemaan lopputurnauspaikkaa tutun kolmikon johdolla.

– Viime kauden pettymyksen jälkeen, ainoastaan lopputurnauspaikka kelpaa tulokseksi nyt viikonlopulta. Edellinen karsintaturnaus näytti, että voidaan voittaa kenet tahansa, joten meidän pitää uskoa omaan tekemiseen, linjaa e-jalkapallotoiminnasta vastaavaa jäsenpalvelupäällikkö Taneli Sopanen Palloliiton verkkosivuilla.

Näistä lähtöasetelmista Suomi lähtee tavoittelemaan paikkaa FIFAe Nations Cupin finaaleihin eli kansanomaisesti e-jalkapallon MM-lopputurnaukseen. Edellisellä kaudella Suomen matka päättyi nimenomaisesti vastaavassa playoffs-vaiheessa, kun se jäi kivenkovassa alkulohkossaan viimeiseksi. Tällä kaudella ”Pingviinit” ovat olleet nousujohteisessa vireessä ja edellisen karsintavaiheen Suomi selvitti tappioitta.

Suomi lähtee viikonloppuun samalla pelaajakolmikolla, kun millä se pelasi edellisen kerran. Pelaavassa kokoonpanossa ovat Jesse ”Kossu72” Kosamo, Jeremias ”Jerkos” Kosamo ja Anton ”Anzinho” Korvenaho. Lisäksi joukkuetta täydentää pelaaja-valmentajan tittelillä Juuso ”jtasku” Tasku.

Torstaina ja perjantaina pelataan kaksinkertainen alkulohkovaihe, josta neljä parasta joukkuetta per lohko etenee lauantain pudotusotteluihin. Suomen kanssa D-lohkossa pelaavat Ruotsi, Englanti, Romania ja Sveitsi. Maailman rankingin kolmantena oleva Ruotsi ja Englanti (#12) ovat lohkon ennakkosuosikit, mutta viimeisestä kahdesta jatkopaikasta tullaan käymään kiivasta taistoa.

Sekä torstain että perjantain ottelut alkavat Suomen osalta klo 18:30.

Lähde: Palloliiton verkkosivut