Suomalainen Supercell on jo muutaman vuoden ajan tuonut markkinoille mobiilipelejä, joilla se on tahkonut jo yli miljardi euroa liikevoittoa. Clash Royale on yksi Supercellin suosituimmista peleistä, ja sen nousemista eUrheilu-skeneen ollaan odotettu jo jonkun aikaa, mutta merkittäviä Clash Royale turnauksia ei kuitenkaan olla vielä juurikaan nähty. Supercell aikookin itse nostaa pelin eSports-arvoa kutsumalla pelaajat omaan Crown Championship liigaansa.

Crown Championship on uusi kansainvälinen liiga, jossa pelataan jokaisella liigaan osallistuvalla alueella 1000 pelaajan turnaus. Jokaiselta alueelta valitaan kahdeksan parasta pelaajaa, jotka pääsevät jatkoon. Nämä pelaajat kilpailevat kunnes jäljellä on kuusi, jotka kutsutaan 44 000 dollarin palkintopotilla varustettuihin alueellisiin finaaleihin.

Turnauksen avoimessa vaiheessa kuka tahansa pelaaja voi yrittää onneaan ja mahdollisesti pelata itsensä 1000 alueensa parhaan pelaajan joukkoon. Supercellille tämä tarkoittaa todennäköisesti kasvavia kassavirtoja, sillä peliin on lähes pakko käyttää rahaa pärjätäkseen kovemmalla tasolla. Yksi maailman parhaimmista Clash Royale pelaajista, Eric “backstabx” Torres, onkin kommentoinut, että peliä ilmaiseksi pelaavien pelaajien ei ole realistisesti mahdollista pärjätä eSports-skenessä.

Ensimmäisen vuoden aikana jaetaan yhteensä miljoona dollaria!

Ensimmäisen Crown Championship kauden aikana pelaajille jaetaan yhteensä miljoona dollaria. Kauden aikana pelataan aluellisia finaaleja, sekä koko maailman kattava loppufinaali, jota tähdittävät parhaat Clash Royale pelaajat ympäri maailmaa. Crown Championshipin varsinainen turnausvaihe alkaa kesäkuun aikana starttaavalla lohkovaiheella. Nähtäväksi jää pystyykö mobiilialustoilla pelattava peli nousemaan samalle tasolle, kuin tietokoneella pelattavat eUrheilu pelit.

Lähteet: esportsobserver, Supercell