Sony on raottanut salaisuuksien verhoa uuden konsolisukupolven osalta.

Uuden konsolisukupolven saapumista on odotettu jo hyvän aikaa ja nyt Sony on vihdoin paljastanut yksityiskohtia tulevasta laitteesta, joka tulee korvaamaan vuonna 2013 ilmestyneen PlayStation 4 -konsolin.

Wired on haastattelut yksinoikeudella Sonyn Mark Cernya, joka kertoi yksityiskohtia uuden sukupolven toistaiseksi nimeämättömästä (mutta oletettavasti PlayStation 5 -nimellä julkaistavasta) konsolista, jota Sony on suunnitellut neljän kuluneen vuoden aikana.

Lue myös: TwitchCon tunnelmia: Suomalaisväriä Twitch Rivals -turnauksessa ja pikapelaamista väärinpäin

Cerny painottaa, ettei kyseessä ole uusi pro-malli, vaan täysin uuden sukupolven laite, joka hyödyntää PlayStation 4:n arkkitehtuuria. Tämä siis mahdollistaa myös PS4-pelien pelaamisen tulevalla konsolilla.

Konsolista löytyy AMD Ryzen -sarjan kahdeksanytiminen suoritin, sekä Radeon Navi -sarjan kyseistä tarkoitusta varten räätälöity GPU, joka tukee ray tracing -tekniikkaa (jota ei ole aikaisemmin kotikonsoleissa nähty). Myös äänen puolella laite tulee erottumaan edukseen edeltäjäänsä verrattuna.

PlayStation 5 -konsolissa on edelleen mukana mahdollisuus lukea laitteen ulkopuolista fyysistä mediaa, mikä tarkoittaa sitä, että laite tukee jonkin sorttisia levyjä tai muuta mediaa. Uudesta konsolista tulee myös löytymään SSD-asema, mikä mahdollistaa nopeat latausajat. Lisäksi PS5 tukee 8K-kuvaa.

Cerny ei haastattelussa suostunut kertomaan milloin konsoli ilmestyy, mutta tämän vuoden aikana sitä ei kuulemma nähdä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli