Eurheilun toimitus vieraili TwitchConissa yhteistyössä V2.fi:n kanssa.

TwitchCon saapui ensimmäistä kertaa Eurooppaan ja tapahtuman näyttämönä toimi Berliinin CityCube -messukeskus. Jo useana vuonna Yhdysvalloissa järjestetty TwitchCon on erityisesti palvelun käyttäjille suunnattu tapahtuma, jossa sisällöntuottajat, katsojat ja yhteisöt pääsevät kohtaamaan toisensa.

Olikin mielenkiintoista kävellä messukeskuksen käytävillä, sillä koskaan aikaisemmin en ole nähnyt niin monen ihmisen kuvaavan itseään ja toisiaan samassa paikassa. Jälkeenpäin onkin mielenkiintoista miettiä monenko henkilön lähetyksen taustalla käppäilin.

Myös kilpapelaaminen oli tapahtumassa vahvasti edustettuna, sillä TwitchConin aikana järjestettiin Twitch Rivals -turnaukset Apex Legendsin ja League of Legendsin parissa.

Poiketen tavanomaisista kilpapelaamiseen liittyvistä turnauksista, Twitch Rivals ei tuo yhteen ainoastaan maailman kärkipelaajia. Mukana oli myös tunnettuja streamaajia ja muita yhteisölle tuttuja hahmoja.

Apex Legends turnauksessa oli kova suomalainen edustus, sillä Anssi ”AndyPyro” Huovinen taisteli tiensä turnauksen viidennelle sijalle. Huikealla sijoituksella Huovisen tiimi Wakanda Trihards nettosi 22 000 dollaria (artikkelikuvassa AndyPyro taistelemassa karsintaturnauksessa).

𝕬𝖓𝖉𝖞𝖕𝖞𝖗𝖔 💸

@RealAndyPyro
Ok awesome #TwitchRivals tournament behind me, we fot 5th total and made 22,000$ bank!!

Tomorrow from 10 am streaming from @TwitchPrime LAN lounge and having a meet and greet 1 pm!!!!

See you there tomorrow OK!?

Puolestaan League of Legends keräsi suuren yleisön ihailemaan maiden välistä kamppailua. Maaottelu-hengessä käydyissä taisteluissa toisensa kohtasivat Espanja, Saksa, Italia ja Ranska. Kotikentällään taistellut Saksa jäi lopulta Ranskan jalkoihin, joka puolestaan vei itselleen taistelun kirkkaimman pystin.

Ranskan joukkue nappasi itselleen maailman ensimmäisen LAN-Twitch Rivals -turnauksen voitosta 35 000 dollaria.

Taitojaan pystyi koettelemaan kilpapelaamisen lisäksi myös muilla tavoilla. Speedrun-areenalla katsojat pääsivät ihailemaan uskomattomista pelien pikajuoksuista.

Satuin todistamaan legendaarisen Battletoadsin läpikahlauksen. Oman mausteensa äärimmäiseen hankalaan peliin antoi se, että kyseistä teosta pelannut streamaaja The Mexican Runner taituroi Battletoadsin ajo-osuuden läpi selkä ruutuun päin.

Ei siinä voinut muuta kuin alaleukaansa roikottaa.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli