CS:GO Vuosi 2017 on viimeistään ELEAGUE Majorin myötä lähtenyt käyntiin! On vaikeaa sanoa kuka Majorin voittaa mutta E-Urheilu.org haluaa tarjota lukijoilleen seurattavaa koko vuodeksi.

Vuosi 2016 oli täynnä jännittäviä muutoksia ja yllätyksiä CS:GO:n merkeissä. Alkuvuoden kiistaton kuningas oli SK Gaming (ex. Luminosity) joukkue. Fallen, Fer, Taco, Coldzera ja Fnx olivat kuuma peruna ja polttava puheenaihe Katowicesta lähtien. Brasilialainen joukkue voitti vuoden molemmat Majorit, ESL ONE Colognen ja MLG Columbuksen. Loppuvuodesta oli pienempien joukkueiden vuoro näyttää potentiaalinsa. Opticin voitto ELEAGUE Season 2 finaaleissa ja Dignitaksen voitto EPICENTER turnauksessa todistivat että myös pienet joukkueet voivat nousta voittoon CS:GO areenoilla.

Natus Vincere

Natus Vincere (Na’Vi) pärjäsi vuonna 2016 hyvin ja oli yksi parhaista CS:GO joukkueista vuoden lävitse, mutta lukuun ottamatta ESL ONE New York turnausta, ei saanut kaikkea irti kokoonpanostaan. New Yorkissa nähtiin mihin Na’Vi pystyy nykyisellä kokoonpanollaan tähtipelaaja s1mple:n kanssa. Jos joukkue pitää nykyisen kokoonpanonsa ja ei anna taktiikoidensa homehtua, on Na’Villa kirkas vuosi edessään. Tähtipelaajat kuten s1mple ja GuardiaN ovat tärkeä osa kokoonpanoa, jos Na’Vi aikoo menestyä. Menestyksen avaimet ovat Na’Vin käsissä. Jos joukkue käyttää niitä oikein ja onnistuu pitämään tasonsa korkealla, voi Na’Vi olla tuttu näky finaaleissa vuonna 2017.

OpTic Gaming

Pohjoisamerikkalainen CS:GO, tunnetumpi lempinimeltä ”Na-CS”, koki parhaan vuotensa tähän mennessä vuonna 2016. Cloud9 voitti ESL Pro Leaguen neljännen kauden LAN finaalin ja Liquid pääsi Colognessa sekä Columbuksessa pitkälle pitäen amerikkalaista lippua korkealla. Siltikin vuoden 2017 musta hevonen on OpTic Gaming. OpTic paranti peliään viime vuoden loppua kohden ja voitti ELEAGUE:n toisen kauden ja 400 000 dollaria. Muutaman pelaajasiirron jälkeen OpTicin ”vihreä muuri” alkaa olla kasassa. Näillä meriiteillä OpTic on varteenotettava haastaja Majorissa. OpTicin menestys ei toki ole yhtä varmaa kuin Na’Vin mutta jos he pitävät pakkansa koossa, OpTic voi menestyä vuonna 2017.

Astralis

Vaikka Astralis ei pärjännyt kovin hyvin vuoden 2016 loppupuolella, on joukkue tehnyt hyvää pohjatyötä vuotta 2017 varten. Finn ”Karrigan” Andersenin vaihto Lukas ”gla1ve” Rossanderiin toi joukkueeseen uutta puhtia ja he ottivat toisen sijan OpTicin jälkeen ELEAGUEN toisen kauden finaaleissa. Majorissa Astralis on yksi suosikeista Na’Vin ja SK Gamingin ohella. Joukkue on kieltämättä yksi vahvimmista joukkueista jotka ovat mukana Majorissa. Joukkueen Audin kanssa solmima muhkea sopimus myös on merkki siitä että Astraliksen menestykseen uskotaan. Jos Astralis onnistuu luomaan uusia taktiikoita eikä jää tuleen makaamaan niin kuin Karriganin aikoina oli tapana, voi Astralis todella jyrätä vuonna 2017.

North

Vuoden loppupuolella CS:GO fanit saivat suuren yllätyksen. Dignitas (Nykyiseltä nimeltään North) voitti Moskovassa pelatun EPICENTER turnauksen. Voitto oli täysi yllätys sillä turnauksessa oli mukana monia kärkijoukkueita kuten SK Gaming, Na’Vi ja Virtus Pro. Tämän jälkeen F.C Kööpenhamina jalkapallojoukkue osti joukkueen ja nimi vaihtui Northiksi. Joukkueella on kaikki eväät menestykseen, takanaan joukkueella on varakas organisaatio ja joukkueessa on yllätyselementtinä nuori osuja, Emil ”Magiskb0Y” Reif. Magiskb0Y näytti EPICENTER turnauksessa olevansa kykenevä hyviin tuloksiin myös kärkijoukkueita vastaan. Magiskb0Y on valmiina tähtikauteen, ja tulee varmasti esille ainaisissa keskusteluissa maailman parhaasta pelaajasta.