Suomen eurheilu skenen oireilu jatkuu, sillä SEUL ry menettää jälleen tärkeän jäsenen. Viimeksi eroilmoituksen jätti HAVU Gaming, nyt kävelemään lähti FEL.

Keskiviikkona 2. helmikuuta Finnish Esports League eli FEL on jättänyt eroanomuksen Suomen Elektronisen Urheilun Liitolle (SEUL ry). FEL on ollut liiton jäsen sen perustamisvuodesta 2016 lähtien, mutta yhteinen taival on tullut ainakin toistaiseksi päätökseen. Päätöksen taustalla ovat FEL:n näkemykset, joiden mukaan liitto ei kykene hoitamaan tehtäviään sille asetetuin odotuksin, eikä toiminta heidän näkemyksensä mukaan tähtää suomalaisen kilpapelaamisen kehitykseen.

Lue myös: T1 laittoi Valorant-valmentajan sivuun – syynä huijaaminen pelissä

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

FEL:n hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen kommentoi asiaa seuraavasti:

”Rehti kilpailu on kaiken liiketoiminnan peruspilareita, mutta liiton ei tule kilpailla omien jäsentensä kanssa. Etenkään siten, että asioista päätetään suljettujen ovien takana.

Liiton ydintehtävä on ajaa jäsentensä etua sekä pyrkiä kehittämään alan toimintaympäristöä. Mikäli nämä tehtävät jäävät muiden intressien varjoon, ollaan väärällä tiellä, Vuorinen sanoo.”

FEL kertoo tiedotteessan myös, että heidän ratkaisunsa ei tarkoita sitä, etteikö liitolle olisi tarvetta.

”– Päinvastoin. Alan kasvu on kovaa, ja vanhojen sekä paikkansa jo vakiinnuttaneiden pelureiden rinnalle nousee uusia ja yhä ammattimaisempia toimijoita. Näemme, että vastuullinen ja jäsenistönsä etua läpinäkyvästi ajava liitto on äärimmäisen tärkeä asia kotimaisen e-urheilukentän hyvinvoinnille ja kehitykselle” Vuorinen jatkaa.

Lue myös: FIFA-marketin pimeä puoli – pelaajat käyttävät hyväksi traagisia tilanteita

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!