Sami ”xseveN” Laasanen tajusi kärsineensä burnoutista – ”Vähän aikaa sitten vasta ymmärsin”

ENCEssä vähemmälle vastuulle jäänyt Sami ”xseveN” Laasanen kertoi Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa, miten vaativaa huipputasolla pelaaminen on varsinkin henkisesti.

Eurheilussa harjoittelu- ja ottelumäärät ovat valtavia. Harjoittelutunnit saattavat olla viikkotasolla noin 40-50 tunnin tuntumassa. Harjoitteluiden lisäksi turnauksia on todella paljon, jossa juuri ne henkiset ominaisuudet nousevat isosti esille.

– Tämä on niin pään sisältä kiinni vaan tämä homma. Se on raskasta henkisesti, xseveN sanoi Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Viime aikoina monet esports-tähdet ovat jättäytyneet pois pelikentiltä burnoutin takia. Yksinkertaisesti turnaus- ja harjoitusmäärät ovat niin isoja, että kaikki eivät kykene pysymään mukana ilman terveyshaittoja.

– Kyllähän ne [burnoutit] varmaan yleistyvät, jos porukka ei ota omaa terveyttään vakavasti ja jatkaa vain pelaamista.

Lue myös: Astralis siirtää JUGin pelaajakokoonpanoonsa – gla1ve sairaslomalle

Myös Sami ”xseveN” Laasanen itse kertoi kärsineensä ainakin pienimuotoisesta burnoutista.

– Vähän aikaa sitten vasta ymmärsin, että burnout oli jossain määrin itsellänikin. Sen tajuaa vasta näin jälkeenpäin, kun on saanut vähän etäisyyttä tuohon hommaan, xseveN paljasti.

– Kun en enää pelannut ja pääsin oikeasti istahtamaan kunnolla, niin kyllä sitten tajusi, että on ollut aika loppu.

24-vuotiaan suomalaistähden tilanne ei kerennyt edetä niin radikaaliksi kuin esimerkiksi Astraliksen Lukas ”Gla1ve” Rossanderin, joka joutui jäämään kolmen kuukauden mittaiselle sairaslomalle. Tällaiset tapaukset kertovat siitä, että pelimäärille on vain yksinkertaisesti tehtävä jotain, mikäli pelaajat halutaan pitää terveinä.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: DreamHack


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.