Rocket Leaguen ja Street Fighterin ”olympiaturnauksista” paljastui lisätietoja

Intel on ollut vähäsanainen olympilaisten yhteydessä pelattavan turnauksen säännöistä ja palkintopoteista, mutta vuodetut dokumentit valottavat hieman tilannetta.

Intel järjestää yhteistyössä Kansainvälisen olympiakomitean kanssa kilpapeliturnauksen juuri ennen Tokion 2020 olympialaisia. Turnauksessa kamppaillaan Rocket Leaguessa ja Street Fighter V:ssä, ja osallistujat edustavat omaa maataan maajoukkueina.

LUE MYÖS: Kilpapelaaminen ottaa askeleen lähemmäs olympialaisia 2020

Intel on paljastanut tietoja turnauksesta hyvin niukasti, mutta onneksi datamainaajat löysivät dokumentteja, jotka pitivät sisällään muun muassa peleissä käytössä olevia sääntöjä ja palkintopotteja.

Rakettiliigaa ”lähes olympiatasolla” pelaamaan pääsevät vain kahdeksan parasta maajoukkuetta, jotka ratkaistaan Puolan Katowicessa pelattavassa karsintaturnauksessa. Japani pääsee isäntämaana osallistumaan suoraan ilman karsintoja.

Karsintoihin mahtuu mukaan 16 joukkuetta, joista kahdeksan pääsevät osallistumaan niihin suoraan: Australia, Brasilia, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Loput paikat menevät alueellisten karsintojen kautta, joissa aluiden parhaat joukkueet kampailevat paikasta varsinaisessa karsintaturnauksessa.

Street Fighterin karsinnat suoritetaan lähes täysin vastaavasti. Verkossa käytävien esikarsintojen avulla valitaan jokaisen maan kolme parasta, jotka muodostavat joukkueen Katowicen karsintoja ja niiden myötä myös mahdollisesti varsinasta turnausta varten.

Vuodettujen dokumenttien mukaan ”olympiapeleissä” on jaossa yhteensä 500 000 dollaria palkintorahaa, josta kummankin pelin voittajajoukkueille on luvassa 75 000 dollarin siivu. Kakkossijalla tienaa 40 000 dollaria ja kolmos- ja nelosjoukkueet joutuvat tyytymään 27 500 dollariin. Loput osallistuneet joukkueet saavat kukin 10 000 dollaria.

 

Kuva: Kansainvälinen olympiakomitea.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.