Tokion 2020 kesäolympialaisten yhteydessä järjestetään Intel World Open -turnaus, jossa kamppaillaan sekä Street Fighter V:ssä että Rocket Leaguessa. Palkintopotissa on 500 000$, eli 250 000$ per peli.

Turnaus ei ole virallinen olympiatapahtuma, eli kyse ei ole varsinaisesta näytöslajista tai vastaavasta. Tapahtuma on kuitenkin varsin tiiviissä yhteistyössä olympialaisten kanssa ja järjestäjinä toimivat Intel ja kansainvälinen olympiakomitea. Intel World Open myös kilpaillaan juuri olympialaisten alla, 22.-24.7.2020 Tokiossa. Olympialaisten avajaistapahtuma on 24.7.

Yhteistyökuviota kuvaillaan kaikille osapuolille hyödylliseksi. Kansainvälinen olympiakomitea haluaa tavoittaa paremmin nuorempaa yleisöä ja saada sitä kiinnostumaan myös perinteisistä olympialaisista. Elektronisen urheilun alalle kokonaisuudessaan taas yhteistyö on yksi askel lähemmäs virallista tulevaisuutta olympialaisissa, puhumattakaan kasvavasta huomiosta lajin omien piirien ulkopuolella.

Rocket League ja Street Fighter V valittiin turnauksessa pelattaviksi peleiksi niiden saavutettavuuden perusteella. Intelin järjestäjät kommentoivat, että tällaisessa yhteistyötapahtumassa tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laaja yleisö. Rocket Leaguen autofutis ja Street Fighterin turpakäräjät nousivat esiin vaihtoehtoina, jotka tarjoavat viihdettä myös sellaiselle yleisölle, joille kyseiset pelit ja kilpapelaaminen yleensä ovat vieraita

Kuka tahansa osallistuvista maista voi yrittää kilpailla oman maansa maajoukkuepaikasta verkossa pelattavien alkuerien kautta. Varsinainen karsintakilpailu käydään kesäkuussa Katowicessa, Puolassa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä: https://esportsobserver.com.

Kuva: Matt Roberts / Getty Images.