Riot paljasti yhden VALORANTin hahmoista ja muita tiedonmurusia – ”Pelissä ei tule olemaan loot boxeja.”

Riot Gamesin räiskintäpelin hypejuna räjähti vauhtiin raketin lailla pelin virallisen paljastuksen myötä. Lisää ja tarkempaa infoa janoava yleisö onkin tarttunut jokaiseen löytyneeseen tiedonmuruseen tiukasti.

Riot on tarjonnut tiedonnälkäisille niukasti suurempia paljastuksia, mutta loppuviikosta kehittäjät esittelivät sentään yhden pelin hahmoista. Tulta hallitseva Phoenix on yksi pelin kahdeksasta julkaisun myötä pelattavista hahmoista. Brittiläisen pyromaanin kykyihin lukeutuu videon perusteella ainakin nurkan taakse kiertävä ja vastustajia sokaiseva valokranaattin tyylinen tulipallo, sekä näköesteenä toimiva valtaisa tuliseinämä.

Muita tietoja pelistä kiinnostuneet ovat joutuneet kaivamaan esille itse. Polygonin haastattelun mukaan pelissä tulee olemaan kosmeettisia esineitä, joita voi ostaa rahalla. Pahamaineisia loottilaatikoita pelissä ei tulla näkemään, eikä myöskään CS:GO-skenessä melkoisen porun aiheuttaneita hahmoskinejä. Riotin mukaan kosmeettiset muutokset koskevat ainakin aluksi ainoastaan pelin aseita.

Pelin kehittäjät kertoivat myös aikovansa kertoa sen taustatarinaa vähitellen pelin sisällä ja päivitysten myötä. Jotain perustietoja pelimaailmasta ja pelattavista hahmoista löytyy pelin ulkopuolelta, mutta muuten he haluavat pelimaailman muuttuvan vähitellen ja samalla valottaen VALORANTin suurempaa universumia. Pelin luova johtaja David Nottingham käytti esimerkkinä Fortniten tapaa tuoda muutoksia pelimaailmaan ja sen narratiiviin, ilman pelin ytimessä olevan pelaamisen muuttamista.

VALORANT-paljastuksiin täysillä mukaan hypännyt esports-journalisti Rod ”Slasher” Breslau oli mukana pohtimassa pelin tulevaisuutta kilpapeliskenessä. Samalla hän kertoi saaneensa tietää Riotin avanneen pelistä jo hyvin pienen piirin beta. Tästä hän päätteli pelin siirtyvän huippupelaajille ja striimaajille tarkoitettuun suljettuun betaan jo seuraavien parin viikon sisällä.

VALORANTin hypejuna puksuttaa eteenpäin hyvää vauhtia, mutta nähtäväksi jää kuinka hyvin vauhti säilyy kesäksi luvattuun julkaisuun asti. Toistaiseksi paljastettavaa pelistä riittää kuitenkin vielä pitkäksi aikaa ja monia kiinnostaa varmasti erityisesti ensikosketus betan kautta.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Keskustele peleistä ja löydä peliseuraa: discord.gg/znGMa7r

 

Kuva: Riot Games


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.