Kuten kaikki muutkin FPS-pelit, on myös Riot Gamesin Valorant saanut julkaisunsa jälkeen oman osansa huijareita.

Valorantin pelinkehittäjät taistelevat parhaansa mukaan huijareiden infestaatiota vastaan, hyvin työssään myös onnistuen, mutta välillä myös he tarvitsevat mielipiteitä muilta kuin työkavereiltansa, kuten esimerkiksi pelinsä pelaajilta.

Tämän vuoksi, Riot Gamesin huijauksenestoista vastaava Phillip Koskinas julkaisi Twitterissä 11. tammikuuta kyselyn, jossa hän pyysi Valorant-yhteisöltä neuvoa siihen, mitä tehdä huijareiden kanssa pelaaville pelaajille.

– Jos joku jää kiinni siitä, että on pelannut suurimman osan kilpailullisista Valorant-voitoistaan huijareiden kanssa (mutta ei ole itse huijannut), mikä rangaistus olisi sinun mielestäsi sopivin?

Koskinaksen julkaisema kysely on käynnissä 14. tammikuuta kello 05.32 saakka. Kirjoitushetkellä yli 2500 pelaaja on antanut äänensä. Löydät äänijakauman twiitin alapuolelta.

Phillip Koskinas

@deteccphilippe
So, we're thinking on how to best impound the elo bus, and out of sheer curiosity, if someone is caught repeatedly queuing with cheaters for the majority of their VALORANT competitive wins (but not cheating themselves), which punishment do you think the most appropriate?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyselyn äänijakauma kirjoitushetkellä:

  • Bannit kilpailullisista peleistä: 28.8%
  • Bannit kauden ajaksi: 34.6%
  • Tili poistetaan: 13.3%
  • Laite-estot: 23.3%

Osa kyselyyn vastanneista oli huolissaan siitä, mitä tapahtuu pelaajille, jotka ovat pelanneet huijareiden kanssa tietämättömänä heidän huijaamisestaan. Koskinas uskoo kyseisten pelaajien kuitenkin vain teeskentelevän olevansa tietämättömiä.

– Tässä esimerkissä et silti ansaitsisi saavuttamaasi sijoitusta, ja toimisin sillä oletuksella, että jokainen pelaaja näissä olosuhteissa teeskentelisi olevansa tietämätön.

Nyt jääkin vain nähtäväksi, mikä äänestyksen vaihtoehdoista valitaan lopulta huijareiden kanssa pelaavien pelaajien rangaistukseksi.

Phillip Koskinas

@deteccphilippe
in this example, you still wouldn't be deserving of the rank you achieved, and I'd operate under the assumption that any player actioned for these circumstances would feign ignorance

"I genuinely thought they were precognitive" - everyone, probably

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: CS-legenda GeT_RiGhT siirtyy Valorant-pelaajaksi – ENCEn Jamppi julkaisi jäähyväisviestin Twitterissä

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.