Rick Foxin esitti näkemyksensä LoL:in kilpapeli-tulevaisuudesta, ja hänen mukaansa se tulee ajan myötä olemaan suositumpi kuin jenkkifutiksen jättitapahtuma Super Bowl.

Entinen LoL-joukkueen omistaja Rick Fox kertoi TMZ:n haastattelussa mielipiteensä League of Legendsin ja kilpapelaamisen kasvavasta suosiosta tulevaisuudessa. Foxin mukaan LoL on jo hyvää vauhtia ohittamassa jenkkifutisliigan NFL:n valtaisan suositun Super Bowlin.

League of Legends rikkoi jo World Championship -turnauksen semifinaaleissa katsojalukuja, kun T1 kohtasi G2 Esportsin:

LUE MYÖS: League of Legends nappasi ennätyksen Fortniteltä – puolivälieräottelu oli maailman katsotuin kilpapelitapahtuma

Kokonaisuudessaan Worlds -finaalia seurasi maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa katsojaa. Erilaisten laskutapojen vuoksi suora vertailu on vaikeaa, mutta Super Bowlin katsojamäärät liikkuvat hyvin samanlaisissa lukemissa, 100 miljoonan tienoilla.

”Niin paljon kuin rakastammekin futista pohjois-Amerikassa, se ei ole yhtä kansainvälistä kuin kilpapelaaminen”, selittää Fox. ”League of Legends on valtaisa globaali tapahtuma.”

Foxin mukaan kilpapelaamisella on paljon paremmat edellytykset kasvaa suuremmiksi tapahtumiksi. Valtavatkin kilpapelitapahtumat voivat tapahtua osittain verkon välityksellä ja paljon pienemmillä kustannuksilla. League of Legendsin viisi vastaan viisi -pelit eivät vaadi valtaisan kokoisia stadiumeja, varsinkin kun suurin osa yleisöstä seuraa peliä verkon välityksellä.

”[League of Legendsin] numerot ovat jo aivan Super Bowlin alla, joten se on tulossa… se kasvaa joka vuosi.”

 

Lähde: TMZ, Dexerto.com.

Kuva: Rick Fox / Twitter.