Suomalainen CS:GO -joukkue ENCE voitti eilen saksalaisen BIG:n ESL Katowice Major -turnauksen New Legends -vaiheessa. Ratkaisevassa kartassa Overpassissa ENCE pääsi outojen tapahtumien myötä johtoon kierroksin 15-10.

ENCE teki kolmannessa — ja ratkaisevassa — kartassa 14-10 -johtoasemassa ihmistornin terroristien aloitusalueen portaikon viereen. Samaa tornimuodostelmaa alettiin nähdä Overpassissa ammattilaisotteluissa viime vuonna ja sillä saadaan toisinaan yllätettyä puolustavan joukkueen pelaajia B-pommipaikalta.

Tornista ei näyttänyt aluksi olevan ENCE:lle hyötyä. Karttaan kuuluva juna ajoi Aleksi ”allu” Jallin tähtäimen eteen, kun hän oli juuri painamassa liipaisimesta. Suomalaiset malttoivat kuitenkin odottaa tornimuodostelmansa kanssa vielä hetken ja lopulta vastustaja löytyi allun tähtäimeen. Samaan aikaan jotain outoa tapahtui B-pommipaikan vieressä tynnyrien takana.

Saksalaisjoukkueen Tizian ”tiziaN” Feldbusch tuskin muistelee kierrosta lämmöllä. Aleksi ”Aleksib” Virolaisen molotov putosi saksalaisen päälle oudosti ja hän vaihtoi epähuomiossa puukon käteensä ennen kuin savukranaatti oli irronnut sammuttamaan liekin. Hän kuoli B-pommipaikan tynnyreillä molotovin liekkeihin samaan aikaan, kun allu yllätti vastustajansa. ENCE pääsi 5v3-ylivoimalle eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä.

ENCE voitti kartan 16-10 ja jatkaa turnausta lauantaina kello 14:00, kun vastaan asettuu G2. ENCE voitti ranskalaisjoukkueen turnauksen aiemmassa New Challengers Stage -vaiheessa selvin lukemin 16-6. Tällä kertaa molemmat joukkueet pelaavat turnauksessa jatkamisesta eli panokset ovat huomattavasti kovemmat kuin viimeksi.

BIG putosi turnauksesta ja joutuu tappion myötä karsimaan ensi syksyllä Berliinissä pidettävään Major-turnaukseen. Saksalaisjoukkue aloittaa karsinnat ”kotikisoihinsa” Euroopan Minor-turnauksen suljetuista karsinnoista asti.

Koko otteluraportin voit lukea täältä.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.