Battle Royale -hittipelien kehittäjien välinen tekijänoikeusriita on päättynyt yllättäen. Korealainen PUBG Corp. syytti Yhdysvaltalaista Epic Gamesia tekijänoikeusloukkauksesta ja oli viemässä pelistudiota oikeuteen Koreassa. Nyt PUBG Corp. on kuitenkin Bloombergin mukaan vahvistanut vetäneensä haasteen pois.

Riidan taustalla olivat PUBG Corpin syytökset siitä, kuinka Epic Gamesin Fortnite, tai tarkemmin sanottuna sen battle royale -versio, kopioi PlayerUnknown’s Battlegroundsia. Studio vei myös kiinalaisen mobiilipelejä tuottavan NetEase-studion oikeuteen samojen syytösten pohjalta. Pelijätit ovat olleet niukkasanaisia kiistan alusta lähtien eikä syitä haasteesta luopumiseen ole kerrottu. Kulissien takana saattoi tapahtua esimerkiksi sovittelu tai sitten PUBG Corp. menetti luottamuksensa syytöstensä mahdollisuuksiin oikeudessa. Joka tapauksessa mitään suurempia seurauksia tapauksesta ei olla näkemässä.

PUBG Corporation on korealaisen Bluehole-pelistudion tytäryhtiö, joka perustettiin kehittämään PlayerUnknown’s Battlegroundsia. Epic Games puolestaan on Yhdysvaltalainen pelistudio, joka lisensoi Unreal Engine -pelimoottoriaan muun muassa PUBG Corporationin käyttöön. Tämä yhteistyö tekikin oikeusriidasta alun perin erikoisen.