Ylläpitäjän mukaan Blizzard ei tee läheskään tarpeeksi huijareiden kitkemiseksi ja hän on omien sanojensa mukaan ”valmis pilaamaan pelin, jotta he ryhtyvät tekemään asialle jotakin”.

Normaalisti Blizzardin kanssa yhteistyöhön pyrkivän Overwatch Police Departmentin ylläpitäjä esitti melkoisen uhkavaatimuksen pelin kehittäjille. Mohamed ”Gamerdoc” Al-Sharifin mielestä Blizzard ei tee läheskään tarpeeksi huijareiden kitkemiseksi pelistä.

GamerDoc antoi Blizzardille viikon aikaa vastata hänen vaatimukseensa, jonka jälkeen hän aikoo antaa kaikkien saataville suositun huijassovelluksen lähdekoodin. Lähdekoodin paljastuminen todennäköisesti moninkertaistaisi pelin huijariongelman, kun uusien sovelluksien määrä kasvaisi räjähdysmäisesti. Hän avasi melko rankan uhkauksensa taustoja TwitLonger tekstissään.

Tekstinsä lopussa GamerDoc koittaa tiivistää perustelunsa uhkaukselleen neljään kohtaan. Ensinnäkin hänen mielestään Blizzard ei osaa tasapainottaa peliään. Toiseksi hän esittää, että kehittäjät eivät enää ole yhteydessä pelin kasuaaliin tai kilpailullisempaan yhteisöön. Kolmanneksi hänen mukaansa kehittäjät eivät jaksa perehtyä saatavilla oleviin huijassovelluksiin. Viimeisenä hän esittää, että Blizzard ei suostu edes sulkemaan Discord-servereitä, joissa tuhannet ihmiset organisoivat striimien snaippaamista ja muita luvattomia palveluita.

Overwatch on monien muidenkin moninpelien tavoin aina kärsinyt huijariongelmasta, mutta Blizzard on suhtautunut siihen vakavasti, ja tehnyt esimerkiksi yhteistyötä Overwatch Police Departmentin kanssa. GamerDocin mielestä tilanne on kuitenkin niin paha, että hän on joutunut turvautumaan tällaisiin äärimmäisiin keinoihin.

Blizzard ei ole vielä kommentoinut tapahtumia.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Blizzard Entertainment.