Blizzard Entertainmentin virallisen Overwatch Leaguen mestaruudesta ja 1,7 miljoonan dollarin palkintopotista taistelevat kuun lopussa San Francisco Shock ja Vancouver Titans.

Vancouver Titans varmisti paikkansa finaalissa jo lauantaina voittamalla New York Excelsiorin luvuin 4-3. Lopullinen finaalipari ratkesi kuitenkin sunnuntaina, kun San Francisco Shock kohtasi myös Excelsiorin ja otti selvän voiton luvuin 4-0.

Pudotuspelit pelattiin niin sanotulla tuplaeliminaatio-formaatilla, jossa putoamiseen vaaditaan kaksi häviötä. Shock hävisi pudotuspeleissä heti ensimmäisen pelinsä Atlanta Reigniä vastaan, mutta jatkoi sitten tappiotta loppuotteluun asti. Titans puolestaan eteni loppuotteluun häviämättä ainuttakaan peliä.

Titans ja Shock ovat molemmat liigan kärkijoukkueita ja olivat runkosarjan jälkeen liigan tilastoissa sijoilla yksi ja kaksi. Joukkueet ovat myös kohdanneet aiemmin sarjan “pikkufinaaleissa”: Stage 1 finaalin vei Titans ja Stage 2 finaalin Shock. Odotettavissa on siis kovimman mahdollisen tason mestaruusottelu, jossa voittajajoukkueelle on luvassa 1,1 miljoonan dollarin siivu potista.

Grand Finals pelataan sunnuntaina 29.9 Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Loppuunmyytyä finaalia voi seurata Twitchistä tai Overwatchleague.com -sivustolta ja ottelu käynnistyy noin 22.00 Suomen aikaa.

Overwatch Esports

@OW_Esports
And then there were two.

CONGRATULATIONS to our grand finalists, @SFShock and @VancouverTitans! We can't wait to see you clash again on Sept. 29! 🙌 #OWL2019

Kuvalähde: Blizzard Entertainment.