Yhdysvaltojen Los Angelesissa pelatut Overwatch Leaguen pudotuspelit eivät menneet aivan kaikkien odotusten mukaan, sillä finaaliottelussa kohtaavat London Spitfire ja Joona ”fragi” Laineen Philadelphia Fusion. Kyseiset joukkueet lähtivät pudotuspeleihin vasta viidenneltä ja kuudennelta sijalta, mutta nyt heillä on mahdollisuus voittaa kaikkien aikojen ensimmäisen Overwatch Leaguen mestaruus sekä miljoonan dollarin voittopotti.

Kahden viikon pudotuspelit

Puolivälierissä London Spitfire otti ensimmäisen voittonsa koskaan Los Angeles Gladiatorsista, ja sama vire kantoi semifinaaleihinkin. Spitfiren eteläkorealaismiehistö oli jälleen altavastaajan roolissa, sillä heillä oli vastassaan runkosarjasijoituksensa ansiosta suoraan semifinaaleihin päässyt Los Angeles Valiant. Semifinaaliottelu osoittautui puolivälieriäkin suuremmaksi yllätykseksi, sillä Spitfire voitti Valiantin pyöreästi 2-0.

Philadelphia Fusion kohtasi paras kolmesta -puolivälieräsarjassaan viime aikoina vaihtelevan tasoisesti suoriutuneen Boston Uprisingin, joten ottelun lopputulosta oli vaikea arvioida etukäteen. Uprising voitti yhden kolmesta ottelusta, mutta Fusion eteni semifinaaleihin kahdella voitollaan.

Pudotuspelien toisessa semifinaalissa Fusionilla oli Spitfiren tavoin edessään todellinen näytön paikka, sillä heitä vastassa oli New York Excelsior, runkosarjan ykkönen. Ottelu yllätti kuitenkin samalla tavalla, kuin Spitfire vastaan Valiant, sillä Fusion voitti ennakkosuosikkijoukkueen puhtaasti 2-0.

Overwatch Esports

@OW_Esports
This just goes to show, ANYTHING can happen! #OWL2018 #TheFirstFinals

Congratulations @Spitfire & @PHL_Fusion, we’ll see you in New York!

Viikonlopun finaaliottelu

Finaalisarja alkaa viikonloppuna New Yorkissa perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 02:00 Suomen aikaa. Toinen ottelu pelataan lauantaina kello 11:00, ja mikäli kummallakaan ei ole tämän jälkeen kahta otteluvoittoa, on sunnuntain ja lauantain vaiheeseen varattu vielä kolmas ottelu. Finaalia voi seurata suorana Twitchissä.

Overwatch League 2018 – Tulokset
1. Philadelphia Fusion vs. London Spitfire $1,000,000
2. Philadelphia Fusion vs. London Spitfire $400,000
3.-4. Los Angeles Valiant $100,000
New York Excelsior
5.-6. Boston Uprising $50,000
Los Angeles Gladiators

 

Kuva: Overwatch Twitter