Overwatch Leaguen avausviikonloppu on takana ja kahdeksan ensimmäistä ottelua on nyt pelattu. Selvää on, että yksikään joukkue ei lähtenyt kevyesti kokeilemaan, vaan kaikki ryhtyivät rohkeasti hakemaan voittoja.

Vauhdikkaista peleistä löytyi myös huikeita hetkiä ja ensimmäisten pelien perusteella voi jo saada kuvaa mielenkiintoisimmista pelaajista, joita seurata jatkossa.

Sinivalkoisin lasein mielenkiintoisin joukkue on luonnollisesti Los Angeles Gladiators, jonka riveistä löytyy jopa kolme suomalaista nimeä. Roni ”LhCloudy” Tiihonen painaa töitä joukkueen Main-Tank -roolissa, ja Joonas ”Shaz” Suovaara sekä Benjamin ”Biggoose” Isohanni pitävät muita pystyssä Support-hahmoilla.

Suomalaiset ja LA Gladiators joutui heti kauden ensimmäisessä ottelussa näytön paikkaan, kun vastaan tuli viime kauden kakkosjoukkue Vancouver Titans. He pistivät kuitenkin ennakkosuosikin koville, ja hävisivät vasta jatkoajalla lukemin 2-3. Suomalaisia kannattaa siis ehdottomasti pitää jatkossakin silmällä, sekä erityisesti Biggoosen erinomaista Lucio-pelaamista.

Los Angeles Gladiators

@LAGladiators
Forecast: Cloudy with a chance of earthshatter!

#ShieldsUP

Viime vuoden hopeajoukkueesta Vancouver Titansista esille nousi vähemmän yllättäen DPS-veteraani Hyojong ”Haksal” Kim. Haksalin uskomattomat mekaaniset taidot ovat edelleen äärimmäisen vaarallinen ase, ja silmällä kannattaa pitää ainakin hänen huikeita esityksiään Genjillä.

Toisena isäntäjoukkueena toiminut Dallas Fuel hävisi molemmat viikonlopun peleistään, mutta joukkueesta nousi silti esille yksi kiintopiste. Gui-un ”Decay” Jang kantoi useaan otteeseen joukkuettaan uskomattomilla hitscan-osumillaan.

Paris Eternalin riveistä ponnisti kaksikin erittäin huomionarvoista pelaajaa. Tuore tulokas Ki-hyo ”XZI” Jung osoitti välittömästi arvonsa muun muassa hurjan tehokkailla McCree-osumilla. Ensikertalainen nappasikin heti itselleen paikan avausviikonlopun Top 5 -listalta.

Hänen joukkuekaverinsa, myöskin nuori tulokas, Support-pelaaja Brice ”FDGod” Monsçavoir jäi valitettavasti ilman paikkaa koostevideolta, mutta antoi melkoisia näyttöjä Lucio-pelaamisestaan. FDGodia kannattaa siis ehdottomasti pitää jatkossa silmällä.

Viikonlopun viimeisessä ottelussa taitojaan pääsi esittelemään myös hallitseva mestarijoukkue San Francisco Shock. Täynnä Jay ”sinatraa” Won kaltaisia tähtipelaajia oleva SFS ei pidätellyt lainkaan, vaan pelasi Dallas Fuelia niin sanotusti ilman hanskoja, täysin ottein.

Jopa todella röyhkeitä pelejä sisältäneestä ottelusta on todella vaikea nostaa yhtä pelaajaa ylitse muiden. Ehdottomasti huomion arvoista oli kuitenkin Minho ”Architect” Parkin Ana-pelaaminen ja uskomattomat nukutusnuoliosumat. DPS-pelaajana tunnettu Architect osoitti olevansa äärimmäisen vaarallinen myös Support-roolissa.

Overwatch Leaguen pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, ja pelien aikataulut voi tarkistaa täältä: Overwatch Leaguen uusin kausi pamahtaa käyntiin – katso ensimmäisten viikkojen aikataulut täältä!

 

Kuva: Blizzard Entertainment.