OG rakentelee uutta Tuhkimotarinaa TI 10:n karsinnoissa

Topson & OG selvisi toisen päivän haasteista

Dota 2 The International 10 turnauksen alkuun on alle kuukausi, ja tällä hetkellä on menossa viimeiset karsintaturnaukset, joista yksi joukkue selvittää tiensä lopputurnaukseen. Hallitseva tuplamestari OG on tämän vuoden aikana ollut jälleen otsikoissa joukkueen epätasaisten suoritusten sekä rosteriruletin takia. Viimeisin pommi oli, kun Anathan “ana” Pham lopetti uransa ja OG oli taas ilman yhtä pelaajaa.

Lue myös: The God of Dota – Anathan ”ana” Pham lopettaa uransa 21-vuotiaana

Apu kuitenkin löyty läheltä, sillä Sumail “SumaiL” Sayed liittyi uudellee OG:n riveihin täydentämään rosterin. Vielä on kuitenkin epävarmaa onko OG mukana lopputurnauksessa puolustamassa mestaruuttaan, sillä heikon DPC kauden jälkeen he eivät ansainneet suoraa paikkaa The Internationaliin. Per aspera, ad astra – eli “vaikeuksien kautta voittoon” on ollut OG:n tavaramerkki, ja siltä se alkaa tälläkin kertaa näyttämään.

Sumail liittyi joukkueen kokoonpanoon vain muutama viikko ennen karsintojen alkamista. Edellisen kerran, kun Sumail oli OG:n kokoonpanossa, joukkueen peli ei ottanut tuulta alleen. Muutoksia on kuitenkin tapahtunut, sillä Yeik “MidOne” Nai Zheng tiputettiin pois kokoonpanosta ja Sebastien “Ceb” Dabs hyppäsi takaisin offlanella. Tuplamestaruuden voittaneesta rosterista on siis jäljellä vielä Johan “n0tail” Sundstein, Topias “Topson” Taavitsainen sekä Ceb. Toista support roolia pelaa makedonialainen Martin “Saksa” Sazdov.

OG aloitti karsinnat voittamalla Vikin.GG:n. Se hävisi ensimmäisen kartan, mutta vei kaksi seuraavaa selkeästi nimiinsä. Team Nigma voitti omassa avauksessaan Hellbear Smashersin, jonka myötä The International 9 -turnauksen finaalipari kohtasi karsintojen toisella kierroksella upper bracketin puolella.

OG:n ja Nigman välinen ottelu toi muitakin flashbackeja TI9 -turnauksen finaalista, sillä ratkaisevassa ottelussa Nigma valitsi riveihinsä Templar Assassinin sekä Tidehunterin. Kyseinen sankariduo käytännössä kantoi Nigman finaaleihin edellisessä The Internationalissa, mutta finaalissa OG tuhosi kyseisen duon sekä Nigman joukkueen totaalisesti. Eilisen myöhäisillassa näytti hetkellisesti näytti siltä, että Nigma veisi ottelun nimiinsä, mutta nousi OG jälleen kerran vaikeuksien kautta voittoon, ja TA+Tidehunter combo saatiin näyttämään surkealta valinnalta jälleen kerran.

Seuraavaksi OG kohtaa Tundra Esportsin tänään perjantaina klo 18.00 EEST alkavassa ottelussa. Voittaja saa paikan karsintojen finaalista, kun taas tappion kokenut joukkue tippuu lower bracketin finaaliin odottamaan seuraavaa vastustajaa. Karsintojen finaali pelataan lauantaina 10.7 klo 17:00 EEST alkaen, ja finaali pelataan BO5 -ottelusarjana.

Mikäli OG kairaa taas tiensä karsinnoista lopputurnaukseen, on uusi Tuhkimotarina käynnistetty. Kolmas maailmanmestaruus peräjälkeen olisi suorituksena uskomattomin mitä e-urheilussa on koskaan nähty, tai tullaan pitkään aikaan näkemään. Matkaa on vielä paljon, mutta unelmat on tehty toteutettaviksi.

Lue myös: Yli 40 miljoonan dollarin jättiturnaus The International 10 siirtyi pois Ruotsista – Romania kutsuu

Ota e-urheilu.org seurantaan myös Twitterin puolella!


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.