OG pelasi tiensä ison turnauksen finaaliin lauantaina. Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama organisaatio kohtaa lopuksi maailmanlistan kärkinimen Gambit Esportsin.

Pitkään ongelmien kanssa taistellut OG on nyt liekeissä, sillä seitsemän ottelun voittoputkessa on tippunut isoja joukkueita IEM Summer 2021 -turnauksesta. Shahar ”flameZ” Shushanin lisääminen on auttanut ja 17-vuotias israelilainen on ollut yksi turnauksen parhaista pelaajista.

Normaalisti erittäin vaikea vastus Team Vitality kaatui kolmen kartan jälkeen 2-1. Jopa viimeisessä kartassa vääntö oli tiukkaa ensimmmäisen puoliskon, mutta OG:n puolustus piti ja toi 16-10 voiton.

Intel® Extreme Masters

@IEM
The #IEM Summer Grand Final is ready to go! 🌴

@GambitEsports vs. @OGcsgo

🗓: 13th June, 2021

⏰: 16:00 CEST

Be there. ☀️

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Joukkueet äänestivät kartoiksi Dust2:n, Miragen ja Overpassin. Uusi kartta Ancient sai lähteä Vitalityn toimesta heti ja Vertigo OG:n puolelta. Dust2 meni päätyyn asti, kun ratkaisua etsittiin jatkoilla asti. Lopulta Mateusz ”mantuu” Wilczewski johdatti joukkueen esityksillään 19-17 voittoon. Miragessa aluksi oli tiukka 7-8 puoli, mutta Team Vitalityn hyökkäys oli tappavaa ja tuloksena oli selvä 9-16. Kaiken ratkaisi Overpass ja edellisen kerran kun joukkueet olivat kyseisessä kartassa vastakkain, niin pelattiin huimat 54 kierrosta. Nyt 16-10 voitto riitti ja Virolaisen OG suuntasi finaaliin.

Maailmanlistan kärkinimi Gambit haki puhtaan 2-0 voiton välierässä G2 Esportsia vastaan. Dmitry ”sh1ro” Sokolov jatkoi samalla tavalla miten aina G2 vastaan eli onnistumisia sateli. Toisessa kartassa nähtiin Ancient ja Gambit otti murskaavan 2-13 puoliskon. G2 sai vielä hieman kartasta kiinni, mutta tuloksena oli 9-16 tappio.

Intel® Extreme Masters

@IEM
Unfortunately we have to say good bye to one more team before the #IEM Summer Grand Final.

@G2esports looked hot coming into this tournament, winning every game they played until their meeting with Gambit and we know the only way is up for them!

GGs! ❤️

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Edessä iso finaali

IEM Summer 2021 -turnauksessa pelataan paras viidestä -finaali. Gambitilla on enemmän kokemusta pitkistä finaaleista ja lähtee muutenkin ennakkosuosikkina peliin. Voittaja saa 100,000 dollaria ja tappiosta irtoaa 42,000.

Ottelu alkaa 17:00 ja Telia Esports Series näyttää ottelun suomeksi.

Lue myös: Kommentti: Sentinels teki historiaa ja mestaruus tuntuu tuhkimotarinalta

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.