Counter-Striken huipputurnaukset jatkuvat pienen tauon jälkeen, kun ESL One palaa Saksan Cologneen 3.-7. heinäkuuta. 16 joukkuetta lähtee tapahtumaan pelaamaan 300 000 dollarista, mukaan lukien suomalainen ENCE.

Joukkueet on jaettu kahdeksan joukkueen lohkoihin. Molempien kolme parasta etenevät perjantaina käynnistyviin pudotuspeleihin, jotka pelataan paras kolmesta -formaatilla. Sunnuntain finaaliottelu taas on paras viidestä. Lohkot näyttävät seuraavilta:

Lohko A Lohko B
Astralis FaZe Clan
ENCE eSports B.O.O.T-d[S]
Ninjas in Pyjamas Renegades
Cloud9 MIBR
Mousesports Fnatic
Gambit Esports North
G2 Esports BIG
Natus Vincere Team Liquid

 

Käytännössä siis kaikki kärkijoukkueet ovat turnauksessa mukana, mikä tekee siitä erityisen mielenkiintoista seurattavaa. Sen ensimmäinen ottelu käynnistyy huomenna kello 13:00 Suomen aikaa. Tällöin vastakkain ovat ENCE sekä tämän hetken parhaaksi joukkueeksi sanottu Astralis. Suomalaiset ovat siis kovan paikan edessä. Turnaus pelataan kuitenkin double elimination -formaatilla eli mikäli ENCE häviää, heillä on vielä mahdollisuus pelata tiensä pudotuspeleihin häviäjien pelien kautta.

Huomioita joukkueiden kokoonpanoista

Myös Mousesportsilla on työkalupakissaan suomalaista väritystä, sillä Miikka ”suNny” Kemppi on tuttuun tapaan mukana. Mousesportsin rivistö näki hiljattain muutoksia, kun joukkue vaihtoi Martin ”STYKO” Stykin entiseen Virtus.pron pelaajaan, Janusz ”Snax” Pogorzelskiin. ”STYKO” puolestaan toimii turnauksessa Pujan ”FNS” Mehtan paikkaajana Cloud9:lle. Mousesportsin ensimmäinen ottelu uudella kokoonpanolla alkaa klo 14:10 Suomen aikaa Gambitia vastaan.

FaZe Clanillakin on turnauksessa lomittaja, sillä norjalainen Jørgen ”cromen” Robertsen jatkaa Olof ”olofmeister” Kajbjerin tilalla jo kolmannessa turnauksessa peräkkäin. FaZe Clan nappasi samalla kokoonpanolla kultaa Mousesportsin nokan edestä ESL One: Belo Horizontessa Brasiliassa.

Eurooppalaisjoukkueiden lisäksi muutoksia on tapahtunut myös ruotsalaisittain, sillä Fnaticin paidassa pelaa nyt ensimmäistä kertaa William ”draken” Sundin.

Katsojiakin on muistettu

Tapahtuman seuraamista on helpotettu, sillä paljon päänvaivaa aiheuttanut ns. liukuva otteluohjelma on tässä turnauksessa pistetty jäihin. Jos edeltävä ottelu loppuu etuajassa, on seuraavaa yleensä siirretty aikaisemmaksi. Tämä tietysti pilaa ihmisten suunnitelmat, kun ottelun taajuuksille virittäydyttäessä se onkin jo puolessa välissä tai pahimmassa tapauksessa ohi. Tällä kertaa järjestäjät ovat ilmoittaneet, että pelit pysyvät aikataulussaan, sillä aikoja ei enää siirrellä.

Ajankohtainen otteluohjelma löytyy HLTV:n sivuilta.

Kuvalähde: esl-one.com