Eurogamer uutisoi, että Nintendo Switchille käännetty versio Super Real Mahjong PV -pelistä osoittautui liian hävyttömäksi ja huonosti sensuroiduksi. Alun perin peli on ilmestynyt PC:lle ja Sega Saturnille.

Nimensä mukaan peli pyörii mahjong-lautapelin ympärillä ja tässä vaiheessa moni voikin kummastella miksi tällaista peliä pitäisi ylipäätään sensuroida. Kyse ei kuitenkaan ole siveellisestä nappuloiden pyörittelystä, sillä onnistuessaan pelaajaa palkitaan varsin paljastavilla anime-henkisillä kuvituksilla.

Luonnollisesti Super Real Mahjong PV oli sensuroitu sen suunnatessa Nintendon pelikauppaan. Jostain syystä sensurointi on kuitenkin pettänyt, eivätkä ihan kaikki paikat ole jääneet piilottamatta. Tämän takia Japanin ikärajoista vastaavat viranomaiset puuttuivat peliin – kirjaimellisesti – ja nyt Super Real Mahjong PV odottaa uudelleen sensurointia.

On se vain kovaa elää maailmassa, jossa ei voi luottaa edes lautapeliin.

Jo aikaisemmin huomiota sensuroinnin kanssa herätti Devil May Cry, jossa ainoastaan PlayStation 4 -versiosta oli häivytetty pahimpia alastomuuksia pois.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli