Muutoksia vai ei? Natus Vinceren toimitusjohtaja kertoi: ”Emme meinaa tehdä töitä Venäjällä asuvien ihmisten kanssa”.

Natus Vinceren toimitusjohtaja Yevhen Zolotarov kertoi Washington Postin haastattelussa nykytilanteesta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikeuttanut myös e-urheilua ja nyt organisaatio teki päätöksen tulevaisuutta ajatellen.

– Emme meinaa tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka asuvat Venäjällä tai maksavat veroja Venäjälle.

– Meillä on paljon venäläisiä, jotka ovat pelanneet NaVi’ssa vuosia ja he ymmärtävät, että kaikki mitä Venäjän televisiossa tapahtuu on p*skaa. He tietävät sen, koska he viettävät paljon aikaa Ukrainassa. He olivat bootcampilla täällä. He tuntevat meidät.

– Pelaajat tiedostavat ongelman, mutta lainsäädäntö vaikeuttaa asiaa. Jos olet venäläinen, niin sinun on vaikeaa ilmaista ajatuksiasi tai suhtautumista tähän sotaan. Tarkoitan, että he voivat laittaa sinut vankilaan! Emme kuitenkaan voi työskennellä pelaajien kanssa, jotka asuvat siellä ja maksavat veroja sinne. Joten olemme valmiita auttamaan sellaisten pelaajien muutoissa, jotka eivät jaa Venäjän valtion politiikkaa.

Tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että organisaation joukkueiden kokoonpanoihin voi tulla muutoksia. Esimerkiksi Natus Vinceren CS-kokoonpanossa on Ilya ”Perfecto” Zalutskiy, Kirill ”Boombl4” Mikhailov ja Denis ”electroNic” Sharipov.

Dota 2 -joukkueessa pelaa venäläinen Alexey ”Solo” Berezin.

NaVin toimitusjohtaja kuitenkin uskoo, että isoimmat kokoonpanot tulevat pysymään samoina.

Lue myös: KennyS arvosteli AWP-pelaajia – laittoi 29 henkilöä allua paremmaksi

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!