Olipahan päivä! Nämä joukkueet lunastivat jatkopaikan Puolassa. ESL kasasi koosteen ensimmäisen päivän tapahtumista ja video löytyy alhaalta.

Jos haluat nauttia ensimmäisen päivän parhaat palat ”ilman spoilereita”, niin koosteeseen pääset tästä. ESL julkaisi videon avauspäivän parhaista paloista.

Ikonisen IEM Katowicen Play-in -vaiheessa ensimmäiset jatkopaikat jaettiin heti avauspäivänä. Ensimmäisenä jatkoon suuntasi tanskalainen Copenhagen Flames, joka hoiti molemmat ruotsalaisjoukkueet helposti.

Puolassa ensimmäisessä pelissä kaatui Fnatic 16-7 ja toisessa Ninjas in Pyjamas 2-0 (16-3 & 16-12).

Copenhagen Flames pelaa lohkovaiheessa Virtus Pron kanssa torstaina 13.30 alkaen.

Lue myös: Oho! Copenhagen Flames lunasti ensimmäisen jatkopaikan Puolassa

Toisen jatkopaikan otti FaZe Clan kahden kovan taistelemisen jälkeen. Avauspelissä Sproutia vastaan nähtiin jopa kaksi ässää FaZen jyrätessä ensimmäisestä puoliskosta 13-2 voitto.

Helvijs ”broky” Saukants otti kaikki viisi tappoa tyylikkäästi säästökierrosta vastaan.

Håvard ”rain” Nygaard oli kartan paras pelaaja 28 tapolla ja onnistui ottamaan pelin toisen ässän.

Sprout lähti hakemaan vielä comebackia, mutta FaZe raivasi tien voittoon lukemin 16-12.

Toisessa pelissä illalla vastaan asettui nälkäinen hiirilauma. MOUZ vei ensimmäisen kartan Nuken 16-7, mutta FaZe oli Infernossa ja Miragessa parempi. Akatemiajoukkueesta nostettu Ádám ”torzsi” Torzsás oli erinomaisessa vireessä 69 tapolla, mutta FaZe voitti Infernon 10-16 ja Miragen 14-16.

FaZen ensimmäinen vastustaja lohkovaiheessa tulee olemaan Team Liquid. Peli pelataan perjantaina illalla kello 20.30.

Lue myös: IEM Katowice 2022 seuraajan ABC

Kolmannen jatkopaikan nimiinsä otti OG. Aika Aleksi ”Aleksib” Virolaisen jälkeen on alkanut hyvin ja nyt joukkue pääsi jatkoon voittamalla Renegadesin jatkoajalla 19-16 ja ENCEn 2-0 (16-10 & 16-9).

OG:n ja Renegadesin ottelu meni kiinnostavasti: OG johti 10-5, Renegades teki comebackin ja nappasi johdoksi 13-15. OG vei pelin jatkoille ja voitti 19-16. Paluun tehnyt Jay ”Liazz” Tregillgas oli topfrager 28 tapolla. OG:n uusin lisäys Nemanja ”nexa” Isaković jäi tilastollisesti joukkueen huonoimmaksi.

ENCEn ja OG:n pelissä Miragen ensimmäisellä puolella kartta näytti olevan erittäin tasainen, mutta puolien vaihtuessa OG meni menojaan voittaen selvästi 16-10. Paweł ”dycha” Dycha otti 30 tappoa Miragessa, mutta Ancientissa hänen pelinsä ei sujunut. Dycha sai saman verran tappoja, mitä ENCE kierroksia: yhdeksän (9). Kartta meni samalla kaavalla ensimmäisen kanssa, sillä aluksi tasainen puolisko ja sen jälkeen OG oli selvästi parempi voittaen 16-9.

OG kohtaa seuraavaksi lohkovaiheessa Heroicin torstaina kello 13.30.

OG Counter-Strike

@OGcsgo
KATOWICE WE ARE HERE TO STAY BABY 💥

We take down @ENCE 2-0 and reach IEM Katowice's main event.

The dream continues.

#DreamOG | #IEM

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Tiistain viimeisen jatkopaikan otti Astralis. Aluksi MIBR kumoon 16-11 ja sen jälkeen BIG Clan 2-1 (16-9, 5-16 & 16-13).

Brasilialainen MIBR oli Nukessa 6-10 johdossa, mutta tanskalaisten entinen kotikartta alkoi sujumaan CT-puolella erinomaisesti. Astralis tuli takaa ohi 16-11 voittoon.

BIG Clanin kanssa Astralis pelasi täydet kolme karttaa. Ancient 16-9 oli tanskalaisten hallinnassa, Dust2 meni selvästi BIG Clanille 5-16, mutta Overpassissa voittaja löytyi vasta viimeisillä kierroksilla. Kartta oli 13-13, mutta tanskalaiset saivat kolme puuttuvaa kierrosta lopussa laittaen lukemiksi 16-13.

Yksi kohokohdista oli, kun Tizian ”tiziaN” Feldbusch loisti Desert Eaglen kanssa ja tappoi kaikki kierroksen vastustajat.

Astralis kohtaa lohkovaiheessa ensimmäiseksi FURIA Esportsin. Peli alkaa torstaina 20.30.

Katowicen infopaketti

  • Turnaus: IEM Katowice 2022
  • Sijainti: Katowice, Puola
  • Joukkueiden määrä: 24
  • Milloin: 15.2-27.2.
  • Palkintopotti:1 000 000 dollaria
  • Järjestäjä: ESL
  • Fantasy-peli: HLTV
  • Otteluohjelma: Tässä
  • Striimit: ESL TV A, ESL TV B ja ESL TV C

Lue myös: Tältä kuulosti kommunikointi m0NESYn upean 1vs4 clutchin aikana

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!