Elektroninen urheilu toimialana kokonaisuudessaan kasvoi merkittävästi vuonna 2019, mutta mobiililaitteiden kilpapelien suosio erityisesti räjähti.

Länsimaissa mobiilipelaaminen yhdistetään hyvin pitkälti vain kasuaalimpaan toimintaan, mutta Aasiassa mobiilipelit ovat ohittaneet monia isoimpia konsoli- ja PC-kilpapelejä suosiossa. Esports Charts esitteli viiden kärkipelin lukuja yhteenvedossaan. Vielä vaikuttavampia luvuista tekee se, että niistä puuttuvat Kiinan valtaisat markkinat.

Esports Charts 🇺🇦

@EsportsCharts
In 2019, mobile gaming has shown an impressive growth. We have summarized the results of the past year and will tell you which representatives of the esports industry have turned out to be the most viewed.

Read more in our new blog:
escharts.com/blog/mobile-es…

Kiistattomana ykkösenä keikkuu mobiili-MOBA Arena of Valor. Kyseessä on kansainvälistetty versio alun perin Kiinan sisäisille markkinoille kehitetystä pelistä. Pelin turnauslähetyksiä on katsottu yli 72 miljoonaa tuntia ja sen suurimmissa tapahtumissa jaettiin viime vuonna 5,8 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Kakkossijaa pitää itsellään PUBG Mobile. Pelin PC-version kilpapeliskene on ollut melkoisessa alamäessä viime aikoina, mutta mobiilipeli ponnahti nopeasti suosioon ja on myös pysytellyt siellä. Peliä on seurattu 55,5 miljoonaa tuntia. Vuoden 2020 PUBG Mobile Club Openin palkintopottiin on myös luvattu 5,5 miljoonaa dollaria, mikä varmasti pitää kiinnostusta yllä peliä kohtaan.

Kolmantena on peli nimeltään Free Fire, joka nauttii suosiota erityisesti Brasiliassa. Kyseinen peli asetti myös ennätyksen yhtäaikaisista katsojista, kun Riossa pelattuja World Seriesiä seurasi samanaikaisesti jopa 2 miljoonaa katsojaa. Neljänneksi on yltänyt Mobile Legends: Bang bang.

Suomalaisen Clash Royalen luvut jäivät kauas kärkinelikosta, mutta peli pitää silti itsellään sijaa viisi. Sijoitus on kuitenki melko hälyttävä, sillä Clash Royale oli vuonna 2018 ykkösenä. Tipahdus on siis ollut melkoinen, eikä enteile hyvää pelin tulevaisuudelle.

 

 

Lähteet: Esports Charts, TheLoadout.com.

Kuva: Tencent Games.