Mitä ihmettä? MATUMBAMANin Team Secret ulkona AniMajor pudotuspeleistä!

Team Secret Dota 2

Dota 2 The International 10 lähestyy, ja joukkueet pyrkivät nyt pääsemään kovaan formiin tulevia Dota 2 maailmanmestaruuskisoja ajatellen. Siksi onkin erikoista, että pitkään yhtenä maailman parhaana joukkueena pidetty Lasse “MATUMBAMAN” Urpalaisen Team Secret jäi ulos tällä hetkellä meneillään olevan WePlay! AniMajor -turnauksen pudotuspeleistä.

Supertähdistä koottu rosteri harvoin konttaa, paitsi The Internationalissa, ja nyt viimeisessä Major -turnauksessa ennen elokuussa pelattavaa The Internationalia voi tulosta pitää lähes katastrofaalisena. Team Secret on 100% varmuudella mukana Tukholmassa pelattavissa maailmanmestaruuskisoissa, mutta joukkueen esitykset AniMajor Wild Card -vaiheessa jättivät ilmoille kasan kysymysmerkkejä.

Vastassa oli toki ykköskorin joukkueita ja Wild Card -kierroksen ottelut pelattiin BO2 -formaatilla, mutta neljän tasapelin ja yhden 2-0 tappion myötä Team Secret jäi ulos lohkovaiheesta. MATUMBAMAN itse pelasi keskinkertaisesti, mutta niin pelasin myös koko muu joukkue. Joukkueen kapteeni Clement “Puppey” Ivanov ei onnistunut drafteissa täysin odotetusti ja voitot valuivat läpi sormien.

Secretin Twitter tili on yleisesti ollut näiden asioiden kanssa ajan hermolla, eikä se pettänyt tälläkään kertaa:

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Toistaako historia itseään?

Kestomenestyjänä tunnettu Team Secret onkin nyt erikoisen paikan edessä, sillä kenraaliharjoitukset menivät täysin penkin alle. Tässä vaiheessa voi jo heittää ilmoille kysymyksen, toistaako historia Team Secretin kanssa itseään? Joukkue on monesti dominoinut Dota 2 kenttiä läpi talven ja kevään, mutta The Internationalissa Secretin lento on loppunut lyhyeen.

Nyt talvi ei ollut yhtä dominoiva, eikä se ole tämän vuoden puolella voittanut yhtäkään turnausta. Vielä vuonna 2020 Secret oli käytännössä kukkona tunkiolla, mutta syksyllä alkaneet vaikeudet tuntuvat vieläkin vaivaavan joukkueen esityksiä. Dotan kaltaisessa pelissä dominoivien esitysten ylläpitäminen vuodesta toiseen on vaikeaa, sillä muut joukkueet ennemmin tai myöhemmin oppivat rikkomaan momentumin, mutta vaikea ajanjakso tulee taas pahimpaan mahdolliseen aikaan.

Puppeyn ja MATUMBAMANin haaveet toisen maailmanmestaruuden voittamisesta saattavat taas saada karun lopun, ellei joukkue ryhdistäydy kesän scrimien aikana. Rosteri on toki edelleen paperilla yksi pelin kovimpia, ja Puppey tunnetaan pelin mastermindina, jonka draftit saavat muut miettimään, että mitä täällä oikein tapahtuu. Mutta ainakin tällä hetkellä kruunusta ovat jalokivet putoamassa.

Team Secretin tämän hetkinen rosteri:

1. Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen
2. Michal “Nisha” Jankowski
3. Ludwig “zai” Wåhlberg
4. Yazied “YapzOr” Jaradat
5. Clement “Puppey” Ivanov

Lue myös: Dota 2 TI 10 pelataan Tukholmassa, mutta SVT ei tätä huomioi

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.