Tukholman Major-turnauksen viime vuonna voittanut NAVI on jo tippunut maailman ykkösjoukkueen paikalta. Joukkueen tulevaisuus on epävarma Ukrainan kriisin takia.

NAVI:n nykyinen rosteri on yksi kaikkien aikojen tasokkaimmista CS-kokoonpanoista. Joukkueessa oli vuonna 2021 maailman parhaan pelaajan lisäksi kyseisen vuoden listauksen #7 ja #9 sijat napanneet Denis ”electroNic” Sharipov ja Valeriy ”⁠b1t⁠” Vakhovskiy.

NAVI:a lähellä olevat lähteet kuitenkin paljastavat, että kokoonpanon tulevaisuus saattaa hyvinkin jäädä näkemättä. NAVI:n entinen pelaaja Arseniy ”ceh9” Serhiiovych organisaation 1.6 -rosterin ajoilta sanoi sport.ua:n haastattelussa seuraavasti tips.gg -sivuston kääntämänä:

”Uskon, että NAVI:n edessä on massiiviset muutokset – ja tiedätte miksi. He voivat pitää kyseisen kokoonpanon ainoastaan, mikäli kaikki Venäjällä asuvat pelaajat lähtevät sieltä pois. Tietääkseni niin ei ole tapahtumassa.”

”Perfecto lähtee todennäköisesti Venäjältä. Hänellä on jo paperityötkin tehtynä, jotta hän voi asua Ukrainassa. Jos muistan oikein, asui hän Ukrainassa jo ennen kuin hän liittyi NAVI:in. Kyiv ei ole hänelle vieras.”

”Boombl4 ja electronic – heistä en tiedä. Electronic on Kazanista, ja hänellä on perhettä siellä. Jos hän lähtisi, on hänen perheensä kuin ankkuri. Jos yksi lähtee, on kaikkien parasta lähteä, ja se on helpommin sanottu kuin tehty.”

NAVI:n entinen kapteeni Danylo “Zeus” Teslenko puolestaan kiteytti tilanteen riippuvan hyvin pitkälti pelaajien mielipiteestä sotaan. Zeuksen mielestä NAVI:n pelaajien pitäisi ilmaista Putinin vastaiset mietteensä julkisesti edes rivien välistä. Zeus lisäsi, että jos mikään ei muutu, ja asiat näyttää jatkossa samalta kuin tällä hetkellä, ei NAVI tule olemaan se sama, minkä rakentamiseen Zeus aikoinaan osallistui.

Qualified for the Major. Much fun. Yay 👍
#navination