Mihin katosi Jesse ”zehN” Linjala? Vakuuttavaa nousua kansainvälisissä rostereissa tehnyt Linjala on pelannut viimeksi lokakuussa.

30-vuotias Linjala oli tehnyt vakuuttavaa nousua pitkäjänteisellä työllä piilossa suurilta otsikoilta. Vuosien 2018-19 välillä zehN pelasi HAVU Gamingin riveissä, josta matka kohti kansainvälisiä joukkueita alkoi, kun hän liittyi No Chance organisaatioon. Rinnalle löytyi osaavia pelimiehiä; Mikail ”Maikelele” Bill, Kevin ”kRYSTAL” Amend, Martin ”STYKO” Styk, sekä Jonatan ”Devilwalk” Lundberg (valmentaja).

Puoli vuotta No Chance:n lipun alla tuotti seuraavan askeleen ylöspäin, kun viisikko siirtyi SMASH Esportsin organisaatioon ja mukaan liittyi muuan Pavle ”maden” Boskovic. Rosteri kerkesi pelata SMASH:in alaisuudessa kaksi kuukautta, kun eteen avautui jälleen uusi mahdollisuus ja askel eteenpäin; Godsent.

Lue myös: Otto ”OttoNd” Sihvo ilmiliekeissä – HAVU:lle elintärkeä voitto

Marraskuusta 2019 tammikuuhun 2021 välisenä aikana Linjala sekä Godsent väläytteli hetkittäin lupauksia paremmasta, mutta tulokset jäivät kuitenkin varsin maltillisiksi odotuksiin nähden. Keväällä 2020 nähtiin myös erikoinen episodi, kun heikosti suorittanut Bill korvattiin nuorella tanskalaisella Asger ”farlig” Jensenillä. Ruotsalais veteraani hyökkäsi käytännössä Linjalan kimppuun verbaalisesti hänen haastattelunsa jäljiltä ja Twitterissä käytiin sanasotaa aiheen tiimoilta. Osa tweeteistä on kuitenkin poistettu ja tuota arpea on turha sen enempää enää nyt repiä auki.

zehN

@zehncsgo
We decided to remove our tweets because it created too much unnecessary drama and hate, words said are already out there but just to keep this more professional and respectful towards each other.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

FunPlus Phoenix ja penkitys

Vuoden 2021 alussa FPX (FunPlus Phoenix) signasi Godsentin rosterin itselleen. Kovaa tulosta League of Legendsin puolella tehnyt kiinalaisorganisaatio oli tullut CS:GO:n pariin rytinällä ja odotukset olivat korkealla. Ensimmäinen turnaus FPX:n lipun alla oli Dreamhack Open January 2021: Europe, jossa Linjala joukkueineen sijoittui toiseksi Team Spiritin taakse. Tulevaisuus näyttä lupaavalta.

Helmikuussa FPX vei nimiinsä vielä Snow Sweet Snow #1 -turnauksen, mutta sen jälkeen alkoi vaikeat ajat. Vuoden alettua loistavasti, oli sen jälkeen paras saavutus yhdeksäs sija 2021 toukokuussa pelatussa Flashpoint 3 -turnauksessa. Kaikki turnaukset sekä liigat päättyivät FPX:n kannalta ennen kuin ne kerkesivät kunnolla edes alkaa ja tummat pilvet alkoivat hiipimään joukkueen ylle.

Lue myös: IEM Katowicen ensimmäisen vaiheen otteluparit julkaistiin

Lokakuun lopussa pelattu IEM Winter 2021 Europe karsinnat jäivät rosterin viimeiseksi, kun FPX hävisi ensin ENCE:lle 1-2 ja sen jälkeen fnaticille 0-2. Tämä oli viimeinen naula arkkuun, ja kiinalaisorganisaation mitta tuli täyteen. Linjala joutui penkitetyksi joukkueensa kanssa marraskuussa 2021.

zehN

@zehncsgo
Sad but grateful / FPX bench

Read: tl.gd/n_1srs7eh

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Tilastojen valossa Linjala ite suoritui varsin kelvollisesti. Edelliset 12 kuukautta tuottivat 1.06 HLTV ratingin, 71.6% KAST:in ja 80.3 ADR:n. Objektiivisesti katsottuna Linjalan tilastot ovat olleet proskeneen peilaten keskitasoa. Vuonna -91 syntynyt pelaaja ei tuosta enää nuorene ja ura voi olla kääntymässä ehtoo puolelle, mutta allekirjoittanut ainakin haluaisi nähdä herran vielä serverillä.

Ottajia luulisi löytyvän, sillä kokenut ja tasainen pelaaja voisi olla erinomainen lisä esimerkiksi nuorempaan rosteriin tuomaan kokemusta sekä rauhallisuutta. Edellinen tweetti Linjalalta on marraskuulta 2021, ja tauko on varmaan tehnyt hyvää. Se, että näemmekö zehN:in vielä serverillä on hämärän peitossa, mutta toivotaan, että näin vielä tapahtuisi!

Lue myös: Onko tätä parempaa? Aleksib opettaa parhaat vinkit Infernoon

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!