Ravnica Allegiance on saapumassa Magic: The Gathering Arenaan. Tämä tarkoittaa, että peliin lisätään 17.1. kaikkiaan 273 uutta korttia. Tämän lisäksi peliin saapuu viisi uutta kiltaa, jotka kaikki tuovat peliin mukanaan yhden uuden kyvyn tai avainsanan. Nämä kyvyt tekevät jokaisesta killasta ainutlaatuisen ja tämän takia ryhmien strategiset ulottuvuudet eroavat selkeästi toisistaan.

Mikäli Magic on sinulle täysin uusi tuttavuus, suosittelen ensin lukemaan artikkelin: Vinkit keltanokalle.

Aikaisemmassa Guilds of Ravnica -setissä saapuivat viisi tutuksi tullutta kiltaa, eli Selesnya, Boros, Golgari, Izzet ja Dimir. Kaikki killat ovat yhdistelmiä kahdesta pelissä esiintyvästä väristä, esimerkiksi Dimir on yhdistelmä mustaa ja sinistä.

 

Tässä ovat kaikki uudet killat ja niiden mukanaan tuomat kyvyt:

Azorius Senate

Värit: Valkoinen ja sininen.

Azoriuksen tyypit ovat kankeita ja kuivia byrokraatteja, joita ohjailee ylituomari sphinx Azor I. Kyseinen kilta vastaa Ravnican hallinnosta ja lakien säätämisestä.

Azoriuksen mukana tuleva avainsana on Addendum. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja hyötyy, kun hän pelaa kortteja oman vuoronsa aikana.

Cult of Rakdos

Värit: Musta ja punainen

Rakdosin perusti muinainen demoni Rakdos, ja lievä mielipuolisuus on edelleen läsnä killassa. Killan kultistit vastaavat monenlaisista palveluista, joihin kuuluu kaikkea, aina salamurhista pitopalvelun ylläpitämiseen asti. Kyseinen kultti on kuin sirkus, täynnä hedonisteja, kipua ja ”hauskuutta”.

Rakdosin kyky on Spectacle, joka aktivoituu silloin, kun vastustaja on ottanut vahinkoa. Esimerkiksi osa pelattavista korteista muuttuu halvemmiksi, mikäli vastustaja on ottanut pientä rankaisua.

Gruul Clans

Värit: Punainen ja vihreä

Gruul on lainsuojaton kilta, jota Azoriuksen säätämät lait eivät suojele. He ovat joukko ulkopuolisia ja kilta muodostuukin useista pienemmistä klaaneista.

Kapinallisille sopivasti heidän avainsanansa on Riot. Gruulin olentoja pelatessaan pelaaja voi päättää haluaako hän kutsua joukkoja kentälle vahvempina vai nopeampina (jollain otus voi hyökätä heti).

Orzhov Syndicate

Värit: Valkoinen ja musta

Orzhov on kilta, jolle hyvä bisnes ja kaupankäynti on kaikki kaikessa. Alun perin uskonnollisena kiltana aloittanut Orzhov palvoo nykyään ainoastaan valtaa ja mammonaa. Jos joku on heille velkaa, ei hän vapaudu edes kuolemassa.

Kyseisen killan avainsana Afterlife kuvaa Orzhovia täydellisesti. Olennot muuttuvat kuollessaan hengiksi, jotka ovat edelleen sitoutuneet palvelemaan syndikaattia.

Simic Combine

Simic vastaa Ravnican luonnon hoitamisesta kaupungin alati kasvaessa. He käyttävät taikuuttaan luonnon hyväksi ja sitä muokatakseen. Tästä syystä muut Ravnican asukkaat pitävät Simicin biomancereita omituisina mutantintekijöinä.

Simicin mukanaan tuoma kyky on Adapt. Sen avulla pelaaja voi tehdä omista olennoista vahvempia pelin aikana.

Kannattaa harkita prerelease-turnaukseen osallistumista

Mainittakoon vielä se, että useissa kaupungeissa järjestetään prerelease-turnauksia tulevana viikonloppuna. Näissä turnauksissa pelaajat pääsevät rakentamaan kuudesta boosterista oman 40-kortin pakan, jolla tämän jälkeen pelataan muita osallistujia vastaan. Prerelease-turnaukset ovat yleensä aloittelijaystävällisiä ja vähemmän kilpailullisia, kuin muut pelin parissa järjestettävät formaatit.

Prerelease-turnauksen etuna on myös se, että pelaajat saavat MTG: Arenaan erityisen koodin. Tuon koodin avulla he voivat osallistua myöhemmin digitaaliseen prerelease-turnaukseen.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli

Käytetyt lähteet: MTG Wiki