Dota 2 TI10 mainstage käynnistyi tänään, ja suomalaiset saivat samantien koko rahan edestä nannaa, kun päivän toisessa ottelussa kohtasivat Team Secret ja OG. Ottelupari oli kuitenkin varsin yksipuolinen näytös, sillä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen Team Secret käytännössä MURSKASI Topias ”Topson” Taavitsaisen OG:n. Tappion myötä hallitseva tuplamestari joutuu taistelemaan tiensä läpi lower bracketin puolustaakseen titteliään finaalissa.

Tiistai iltapäivänä päästiin nauttimaan ennakkoon todella mielenkiintoisesta ottelusta, kun MATUMBAMANin Team Secret kohtasi Topsonin OG:n. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Secret ja OG kohtasivat The Internationalissa, ja otteluparia oli odotettu todella pitkään ja hartaasti. Itse otteluista tulikin kuitenkin hyvin yksipuoleinen näytös, kun Team Secret käytännössä ylijuoksi hallitsevan mestarin totaalisesti.

Näkemyksemme mukaan OG hävisi molemmat ottelut käytännössä jo draftissa. Ensimmäisessä ottelussa Johan ”N0tail” Sundstein ja OG uskoivat menestyksensä melkeen yksinään Sumailin Ursan harteille. Ongelmaksi kuitenkin koitui Secretin kolme loppupeliin kasvavaa heroa, jotka musersivat OG:n puolustuksen 40 minuutin kohdalla. Pelistä kertoo paljon se, että ottelun päätyttyä Secretillä oli 51 tappoa OG:n 27 vastaan. Kerätyssä kullassa Secret johti 27 tuhannella.

Toisen ottelun drafti näytti OG:n kannalta aluksi hyvältä, mutta joukkue allekirjoitti testamenttinsa valitsemalla Topsonille Hoodwinkin. Secret sai ottelussa viimeisen valinnan, ja Nishan Tinker antoikin sitten sellaisen klinikan, että Topson sekä OG olivat täysin katsojina yleisössä. Toinen ottelu vaati alle 28 minuuttia, kun Secret pakotti OG:n GG:ttämään ulos pelistä. Liki 27 tuhannen kullan johto ja tapot 42-5 Secretille kertonee kaiken olennaisen pelin kulusta.

Lue myös: Top 5 Lohkovaiheen parhaimmat Dota 2 TI10 Clipit!

Team Secret jatkaa upper bracketissa, OG:lla edessään kuolemanpeli

Team Secret jatkaa Aegiksen jahtaamista upper bracketissa. Tänään otetulla voitolla se ansaitsi itselleen ylimääräisen vapaapäivän ja seuraava ottelu on edessä torstai iltapäivänä. Vastustaja ei ole helpoimmasta päästä, sillä MATUMBAMAN ja Secret kohtaavat seuraaksi älyttömässä formissa olevan kiinalaisen Invictus Gamingin. IG voitti tänää aamuottelussa Team Spiritin 2-1, ja vaikka se hävisi ensimmäisen ottelun, niin oli kaksi seuraavaa kliinisiä suorituksia. Matka ei ole helppo, mutta se on käynnissä!

OG:lla on seuraavaksi edessään kuolemanpeli. Rehellisyyden nimissä jokainen seuraavista otteluista on kuoleman pelejä, sillä finaaliin asti päästäkseen on sen voitettava viisi BO3 ottelusarjaa putkeen. OG on kerran major turnauksessa sen tehnyt ja mennyt päätyyn asti, mutta todennäköistä se ei missään nimessä ole.

Seuraava vastustaja tulee olemaan Quincy Crew – Team Aster ottelun voittaja. Kumpaakin vastaan OG tulee olemaan ennakkosuosikki. Voitolla kyseisestä sarjasta seuraavaksi vastaan tulisi Team Spirit – Undying/Fnatic ottelun voittaja. Mikäli OG nuo kaksi ottelusarjaa voittaa, niin sen jälkeiset vastustajat tulevat olemaan upper bracketista pudonneita joukkueita. Mestaruuden puolustaminen finaalissa näyttää tällä hetkellä todella epätodennäköiseltä.

Lue myös: Topit ja flopit – Dota 2 TI10 lohkovaihe paketissa

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!