FACEIT järjestää syyskuussa FACEIT Major: London 2018 -tapahtuman, jonka Valven sponsoroimana voittopottina on taas huimat miljoona dollaria. 24:stä joukkueesta voittajaksi selviytyvälle lohkeaa tästä mukavat $500 000.

Tällä hetkellä joukkueita valmistautuu vielä maanosittain Lontoossa järjestettäviin 50 000 dollarin Minor-tapahtumiin, joista kustakin kaksi parasta saa paikan syyskuun Majoriin. Tapahtumia on yhteensä neljä, ja jokaiseen osallistuu kahdeksan joukkuetta. Tapahtumat etenevät double elimination -lohkovaiheiden kautta pudotuspeleihin. Amerikan osalta ollaan jo hyvässä vauhdissa, mutta jäljellä ovat vielä tänä iltana pelattavat kaksi ottelua sekä huomiset finaaliottelut. Tämän illan ottelut ovat viivästyneet, joten niitä ehtii vielä seuraamaan FACEITin Twitch-kanavalle. Paras kolmesta -otteluissa vastakkain ovat Rogue ja Complexity sekä myöhemmin eUnited ja NRG Esports.

IVY Minor, jossa mukana on lähinnä venäläisiä joukkueita, starttasi puolestaan tänään A-lohkon otteluilla. Nemiga Gaming joutui jättäytymään turnauksesta pois, sillä heille ei myönnetty viisumeita Iso-Britanniaan. Tästä seuraavien luovutusvoittojen ja yhden otteluvoittonsa ansiosta HellRaisers sekä pro100 veivät pudotuspelipaikat A-lohkon osalta. Tapahtuma jatkuu huomenna klo 10:00 B-lohkolaisten, AVANGARin ja forZen kohtaamisella.

Myös Aasian ja Euroopan turnaukset järjestetään heinäkuun aikana. Euroopan Minorissa pelaa myös suomalainen ENCE, joka pärjäsi yllättävän hyvin ESL One: Colognessa sijoittumalle jaetulle seitsemännelle sijalle.

Yhteenveto FACEIT Minor -tapahtumista:

FACEIT Minor Amerikka (7.-11.7.)
Lohko A Lohko B
NRG Esports Rogue
eUnited compLexity Gaming
Não Tem Como Team Dignitas
Swole Patrol Furia eSports
FACEIT Minor IVY (10.-13.7.)
Lohko A Lohko B
HellRaisers AVANGAER
pro100 Monolith Gaming
PLINK Team Spirit
Nemiga Gaming forZe
FACEIT Minor Aasia (16.-20.7.)
Lohko A Lohko B
Renegades TyLoo
VG.FlashGaming Tainted Minds
Signature Gaming Uniquestars
SZ Absolute 5Power Gaming
FACEIT Minor Eurooppa (19.-22.7.)
Lohko A Lohko B
OpTic Gaming Team Kinguin
ENCE eSports Ninjas in Pyjamas
LeftOut Red Reserve
3DMAX Sprout

Kuvalähde: FACEIT