PGL:n Anwerpin Major-turnaus on aivan nurkan takana. Kaksi viikkoa kestävä turnaus alkaa 9. päivä toukokuuta ja huipentuu 22. päivä toukokuuta.

Majorit lasketellaan tutulla formaatilla, missä ensin Challengers ja Contenders -joukkueet taistelevat kahdeksasta paikasta Legends Stagelle, missä RMR-karsintojen kahdeksan parasta joukkuetta odottaa jo vastustajiaan. Challengers Stagen jälkeen kuusitoista jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat Challengers Stagelta tutulla Swiss-formaatilla, ja tavoittelevat paikkaa puolivälierissä Antwerpin Sportspaleisin lavalla.

Käsittelimme jo aiemmassa artikkelissa G2:n odotuksia Majoreilta. Kyseisen artikkelin löydät täältä. Nyt otetaan kuitenkin käsittelyyn Majoreiden iskukykyisimmät mustat hevoset, ja niistä tapetille Brasiliasta kotoisin oleva Imperial.

Imperial on Gabriel ”FalleN” Toledon, Fernando ”fer” Alvarengan ja Lincoln ”fnx” Laun kasaama ”Last Dance” -tyylinen kokoonpano, missä Major-voittaja -kolmikko kerääntyy yhteen kenties viimeistä kertaa. FalleN ja fer nousivat aikoinaan KaBuM ja Keyd Stars -nimisten organisaatioden alla sekä Robin ”flusha” Rönnquistin lahjoitusten avulla huipputurnauksiin. Fnx liittyi Lumiosityn aikoihin, ja voitti molemmissa pelaamissaan Majoreissa mestaruuden. Fnx 3 Majors, 3 Wins?

fnx näyttäisi olevan melkoisessa tikissä Majoreita varten.

Imperialin tilastot todella kovaa luettavaa

Imperial on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana 39 karttaa, missä joukkue on kerännyt 56,7% kierrosvoittoprosentin, 56,2% avaustappoprosentin sekä äärimmäisen kovan 34,6% 4v5 -tilanteiden voittoprosentin. Joukkueen utility ADR on käsittämätön 32.4.

On kuitenkín selvennettävä muutama fakta. Imperialin 39 karttaa on äärimmäisen pieni otanta varsinkin, kun otetaan huomioon, että joukkue ei ole kohdannut vielä yhtäkään eurooppalaista huippujoukkuetta eikä joukkue ole pelannut amerikkalaisista joukkueistakaan kuin Party Astronautsia vastaan. Imperial on siis dominoinut brassijoukkueita ja voittanut muutaman alemman tason eurooppalaisjoukkueen.

Imperial on täysi kysymysmerkki, kun vastaan asettuu oikeasti kovatasoisia joukkueita.

Valven käyttämän umpisurkean seedingin ansiosta Imperial saa Majoreiden ensimmäisellä kierroksella vastaansa Spiritin. Leonid ”chopper” Vishnyakovin joukot ovat heikentyneet viime vuodesta selvästi eikä chopperin liidaus ole parantunut. Edelleen erikoisia calleja tekevä chopper ja Spirit ovat todella haavoittuvaisia, ja Imperial saattaa hyvinkin saada avausottelustaan voiton.

Mikäli avauskierroksien muut ottelut menevät Imperialin kannalta putkeen, voi joukkue hyvinkin edetä Legends Stagelle. Joukkueesta löytyy valtavasti kokemusta tiukoista paikoista, joka voi hyödyttää joukkuetta huomattavasti esimerkiksi tilanteessa, missä joukkue taistelisi 2-2 -joukkueiden välisessä ratkaisuottelussa jotain selvästi kokemattomampaa joukkuetta vastaan. Vaikka FalleN ei Liquidissa tuhoa tehnytkään, on hän silti todella kokenut ja arvostettu IGL, joka varsinkin brasilialaisten kanssa pelatessa osaa tehdä oikeita calleja ja päätöksiä.

Imperialista puhuttaessa on pakko ottaa esille fer:n uskomaton vire. Herra on vienyt pelin ajassa taaksepäin noin kuusi vuotta, ja pelaa samalla tasolla, kuin voitettuaan kaksi Major-pokaalia. Fer pelaa aggressiivisesti, ja anteeksiantamattomalla tavalla, joka on koitunut monen Imperialin vastustajan kohtaloksi. Peräti 1,28 ratingin viimeisen kolmen kuukauden aikana tauluun painanut fer on formissa, ja kysymykseksi jää enään, pystyykö Imperialin nelikko suorittamaan halutulla tasolla.

Yhteenveto

Vanhuksilta ei ole vielä diesel lopussa. Imperialin core ja etenkin fer ovat viemässä meitä ajassa taaksepäin vuoteen 2016, jolloin Luminosity ja SK dominoivat maailmaa. Vaikka brasilian historiallisesta coresta ei voittajaksi olisikaan, voi Imperial tehdä Majoreista melkoisen näytöksen. Kokemus puhuu isoissa otteluissa, ja ottaen huomioon kuinka paljon tulokkaita sekä ensikertalaisia tämän vuoden Majoreilla nähdään, voi Imperial yllättää vahvemmin, kuin kukaan osaa odottaa.