PGL:n Anwerpin Major-turnaus on aivan nurkan takana. Kaksi viikkoa kestävä turnaus alkaa 9. päivä toukokuuta ja huipentuu 22. päivä toukokuuta.

Majorit lasketellaan tutulla formaatilla, missä ensin Challengers ja Contenders -joukkueet taistelevat kahdeksasta paikasta Legends Stagelle, missä RMR-karsintojen kahdeksan parasta joukkuetta odottaa jo vastustajiaan. Challengers Stagen jälkeen kuusitoista jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat Challengers Stagelta tutulla Swiss-formaatilla, ja tavoittelevat paikkaa puolivälierissä Antwerpin Sportspaleisin lavalla.

Käsittelimme jo aiemmassa artikkelissa G2:n odotuksia Majoreilta. Kyseisen artikkelin löydät täältä. Nyt otetaan kuitenkin käsittelyyn Majoreiden iskukykyisimmät mustat hevoset, ja niistä tapetille Kosovosta kotoisin oleva Bad News Eagles.

Bad News Eagles koki valtaisia tunneryöppyjä Majoreiden RMR-karsinnoissa, kun joukkue teki hurjan comebackin Sinnersiä vastaan pelatun ottelun viimeisessä kartassa Infernossa, missä kosovolaisjoukkue nousi 6-12 -tilanteesta ensin rinnalle 11-12 -lukemiin, ja Sinnersin muutaman kierrosvoiton jälkeen lopulta 11-14 -tilanteesta 16-14 -voittoon. Bad News Eaglesin riemu oli melkein käsinkosketeltavaa, kun joukkue suorastaan räjäytti oman pelipisteensä, ja hajotti juhlinnan ohella muutaman näytön sekä melkein valmentajansa kasvot.

Joukkue elää puhtaasta tulivoimasta ja itseluottamuksesta

Bad News Eagles ei yritä olla mitään, mitä he eivät olisi. Joukkue on kasattu FPL-staroista eikä taktisista ja kurinalaisista pelaajista. BNE pelaa täysin luottaen hyvään peruspelaamiseen ja omiin taitoihinsa, mitä joukkueella selvästikin on.

Bad News Eagles voitti RMR-karsinnoissa Entropiqin, ASG:n ja Sinnersin, mutta hävisi ottelunsa NIP:ä ja G2:sta vastaan. Ainoa asia, mikä joukkueen tulee Legends Stagelle kantamaan, on puhdas tulivoima, ja ennalta-arvaamattomuus.

Nyt kun BNE on ensiesiintymisensä isojen joukkueiden keskellä tehnyt, on selvää, että huippujoukkueet tulevat antistrattaamaan ja tutkimaan joukkueen peliä huomattavasti enemmän, kuin ennen RMR-karsintoja. Karsinnoissa oli myös mukana selvästi heikompia joukkueita, ja kun otetaan huomioon, että avausottelussa joukkue saa vastaansa Eternal Firen, on ensimmäisestä ottelusta yksinkertaisesti saatava voitto.

Bad News Eagles teki myös viisitin BLAST Premier Showdown -turnauksessa, missä joukkue hävisi NIP:lle heti avausottelussa. BNE hoiti Miragen nimiinsä helposti, ja joukkueen todella sekava ja vauhdikas tyyli osoittautui NIP:lle todella haastavaksi.

Koko BO3-ottelussa BNE voitti ottelun viidestätoista clutch-tilanteesta peräti kymmenen itselleen, ja mikäli NIP:n yksilöt olisivat olleet edes hitusen paremmassa iskussa ottelussa, ei BNE olisi päässyt niinkään lähelle.

Yhteenveto

Kyseessä on yksittäisistä tähtipelaajista koostettu joukkue, joka raidasi RMR-karsintojen läpi varjoissa heikkoja joukkueita vastaan voittoon. Asiaa Legends Stagelle tuskin on, sillä selvästi paremmat Major-joukkueet joukkueet tulevat valmistautumaan kosovolaisia vastaan huomattavasti huolellisemmin. Bad News Eagles voi olla tulivoimainen, mutta haaste taitaa olla liian kova.

Kuten artikkelissamme Eternal Firestä vihjaillaan, olisi Bad News Eaglesin itseluottamus loistava lisä turkkilaisjoukkueelle. BNE:n tulivoima ei kuitenkaan ole lähelläkään Eternal Firen rosterin tulivoimaa, ja näin vaikka itseluottamusta löytyy, ei rahkeet välttämättä riitä.