Honor View 20 -puhelin julkaistiin Euroopan markkinoille viime viikolla Pariisissa. Pääsin tuolloin paikanpäälle todistamaan tapahtumaa ja testilaite on ollut minulla käytössä nyt parin viikon ajan. Mutta millainen kokonaisuus tämä loveton ja varsin kimalteleva puhelin on ollut käytännössä?

Honor lupaa: View 20 -puhelimessa Fortnite pyörii 60fps – Toimitus vieraili julkaisutilaisuudessa

Kimmeltävä puhelin ilman lovea

Lanseeraustilaisuudessa korostettiin puhelimen nuorekkuutta ja uudistuneen brändin myötä annettiin kuva, että puhelin on suunnattu nuorille aikuisille. Kirkkaat värivaihtoehdot ja takakuoren nanopinnoitettu V-kuvio erottavat puhelimen kilpailijoistaan. Tässä suhteessa on tietenkin makukysymys haluaako oman puhelimensa kimaltelevan vai ei. Itseäni tällainen tavanomaisesta poikkeava ulkonäkö kuitenkin miellyttää. Luuri on saatavissa punaisena, sinisenä ja mustana.

Muuten puhelin tuntuu kädessä varsin kevyeltä ja jopa hiukan muoviselta, vaikka takakuori onkin lasinen ja puhelimen kehys metallia. Etupuolella odottaa laitteen erikoisin ilmestys, View 20 -puhelimessa ei ole lovea ollenkaan, vaan kameran aukko on toteutettu näytön keskelle vasempaan yläkulmaan. Itseäni tavanomaiset lovet eivät juurikaan haittaa, mutta koen silti miellyttävänä, että kamera vie kyseisessä puhelimessa todella vähän tilaa näytöltä. Ainoa miinus omissa kirjoissani on se, että katson alati saaneeni jonkin uuden ilmoituksen tai Messenger-viestin, kun todellisuudessa katson vain kameran aukkoa.

honor pariisi
Kuva otettu testilaitteella

Muuten puhelimen näyttö on 6.4 tuumainen ja tarkkuutta löytyy 1080×2310 pikselin verran. Kirkas näyttö tuottaa kuitenkin hintaluokassaan pettymyksen, sillä kyseessä ei ole OLED-näyttö, vaan tavanomainen LCD. Tästä johtuen näyttö vuotaa hämärässä valoa ja tummimmat mustat näyttävät haaleilta.

 

Hyvä ja uskottava puhelin pelaajalle

Testipuhelimesta löytyy 8GB RAM-muistia ja 256 GB ROM-muistia, mikä on enemmän kuin tarpeeksi valtaosalle käyttäjistä. On silti harmi, ettei puhelimessa ole paikkaa ulkoiselle muistikortille. Luurin sisältä löytyy puolestaan Kirin 980 -suoritin, joka tarjoaa esimerkiksi mobiilipelaamiseen enemmän kuin tarpeeksi tehoa.

Mitä puhelimen kameroihin tulee, löytyy takaa järeä 48MP:n kokonaisuus, kun puolestaan selfiekamera on 25 MP. takakamera tukee myös 3D-kuvausta, mikä mahdollista kaikenlaista kikkailua. Lanseeraustilaisuudessa hehkutettiin, miten puhelinta voi hyödyntää eräänlaisena pelikonsolina, kunhan sen vain asettaa sopivaan telakkaan tätä tarkoitusta varten (kyseinen telakka tuskin ikinä tulee kotimaisille markkinoille). 3D-kamera pystyy lukemaan ihmisen liikkeitä ja näin pelaaja pystyy käyttämään omaa kehoaan ohjaimena.

Tilaisuudessa esitetty demosta kuitenkin kävi ilmi, että kyse on enemmän mainospuheesta, kuin oikeasti mielenkiintoisesta mahdollisuudesta. Esitetyn laskettelupelin ohjaus toi mieleen Xbox Kinetic -ohjaimen pahamaineisen perinnön. Ehkä 3D-kameralla voi olla kuitenkin merkitystä AR-kehityksen parissa, mene ja tiedä.

Mitä mobiilipelaamiseen tulee, on View 20 hyvä valinta. Iso näyttö ja tehokas suoritin mahdollistavat sujuvan pelaamisen. Honor on myös ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä Epic Gamesin kanssa ja tarkoituksena on optimoida Unreal 4 Engine puhelimelle siten, että Fortnite pyörii tasaisesti 60fps. View 20 puhelimen omistajat saavat myös yksinoikeudella toteutetun HONOR GUARD -asukokonaisuuden peliin.

HONOR GUARD

 

Ongelmallinen hintaluokka

Iso plussa puhelimelle tulee sen akun koosta (4000mAh) ja liitännöistä. View 20 kun tukee vielä 3,5 mm kuulokeliitäntää. Lisäksi puhelimesta löytyy luonnollisesti USB-C -portti.

Kuitenkin kysymys kuuluu, onko View 20 hyvä ja mielekäs hankinta? Tässä suhteessa merkittävä tekijä on luurin hinta, joka on reilut 500 euroa. Kun ottaa huomioon puhelimen hintaluokan ja sen kohdeyleisön, ei voi olla miettimättä, miten nuorilla on rahaa laitteeseen. Nuoriso kun yleensä suosii alle 300 euron luureja. Tässä hintaluokassa View 20 saa myös kovan vastustajan, OnePlus 6T:n.

Uskon kuitenkin, että puhelimen erikoinen ulkonäkö ja lovettomuus voivat kiinnostaa käyttäjiä, jotka haluavat erottua massasta. On mielenkiintoista jäädä seuraamaan panostaako Honor tulevaisuudessa kilpapelaamiseen mobiilipuolella, kuten esimerkiksi OnePlus on tehnyt. Se kun sopisi firman brändiin kuin nanopinta takapaneeliin.

Riemukaari Pariisissa
Kuva otettu testilaitteella
HONOR View20_KV_Vertical_RGB_PNG_20190103
Lähde: Honor

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli