Toimitus pääsi paikan päälle todistamaan Honorin uuden View 20 -puhelimen julkistusta Pariisiin. Puhelin on julkistettu jo aiemmin Kiinassa, mutta nyt myös länsimaalainen yleisö pääsi todistamaan lippulaivan vesillelaskua.

Honor View 20 on puhelin, joka on suunnattu selkeästi nuorelle yleisölle ja tätä ajatusta vahvisti julkaisutilaisuudessa puhunut Honorin toimitusjohtaja George Zhao. Yhtiö on esimerkiksi uudistanut brändiään mm. vaihtamalla logoa selkeästi nuorekkaampaan suuntaan. Puhelimen värivaihtoehdot eivät ole mitenkään konservatiiviset. View 20 -puhelimen takakuoresta löytyy nanopintakuvioitu viimeistely, jossa kimaltelee V-kirjainta muistuttava kuvio.

View20
Lähde: Honor

Honor on jättänyt uudesta lippulaivastaan kokonaan loven pois, vasemmasta yläkulmasta tervehtii sen sijaan vain 3.05 mm kokoinen kameran aukko ja se on kokonaan näytön ympäröimä. Kamerasta löytyy kunnioitettavat 25 megapikseliä, kun takakamerassa on puolestaan järeät 48 megapikseliä.

Pari seikkaa tekevät puhelimesta mielenkiintoisen pelaajan näkökulmasta. Laitteesta löytyy nestejäähdytys, jonka avulla sen ei pitäisi kuumentua pelatessa. Tämän lisäksi View 20 hyödyntää kolmea eri wifi-antennia, minkä ansioista pelaajan kädet eivät estä signaalin vastaanottamista. Lisäksi loveton näyttö mahdollistaa pelaajalle hiukan laajemman näkyvyyden peliin.

View 20 -puhelimen julkistus Pariisissa

Zhao ilmoitti julkaisutilaisuudessa myös, että Honor on tehnyt yhteistyötä Epic Gamesin kanssa ja puhelimen mukana pelaaja saa itselleen Honor-skinin peliin. View 20 tulee olemaan myös ensimmäinen älypuhelin, joka tukee Fortnitessä 60fps vaihtoehtoa Päivitys tähän mahdollisuuteen pitäisi tulla muutamassa viikossa.

Epic uskoo, että Fortniten kaltaisten korkealaatuisten pelien tarjoaminen älypuhelimille edustaa pelien tulevaisuutta. HONOR View20 on ensiluokkainen laite, ja meillä on tämän yhteistyön ansiosta ilo kertoa, että Fortnite toimii Honor View20:ssä 60 fps:n kuvataajuudella”, kommentoi Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney.

Tämän lisäksi tilaisuudessa mainostettiin mahdollisuutta käyttää puhelinta eräänlaisena konsolina. Telakkaan asetettu luuri hyödynsi kameran 3D ominaisuutta ja näin pelaaja pystyi hallitsemaan pelin hahmoa oman kehonsa liikkeillä. Kokonaisuus vaikutti kuitenkin tässä vaiheessa kömpelöltä teniikkademolta ja toi mieleen pahamaineiset Xbox -konsoleiden Kinetic-ohjaimet.

Hintaluokaltaan puhelin osuu samaan kategoriaan mm. OnePlus 6:n kanssa. 6 GB Ram:illa ja 128 GB ROM:illa varustetun luurin ohjevähittäishinnaksi ilmoitettiin 569 euroa.

Toimituksella on testilaite käytössä ja arvostelu puhelimesta on tulossa piakkoin ulos!

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli