Lähes 1200 tiliä on saanut sanktioita huijaamisesta Fortnite World Cupissa. Lisäksi noin 200 pelaajaa menettää voittopottinsa kikkailun tähden.

Epic Games kertoo tiedotteessaan, että yhtiö on joutunut tekemään useita korjaavia toimenpiteitä liittyen vasta startanneeseen World Cupiin. Epic kertoo syynäävänsä tarkasti jokaisen kilpailun tulokset ja voittajat läpi siltä varalta, että merkkejä vilpistä ilmenee. Ja onhan niitä ilmennytkin.

Lähes 1200 tiliä on saanut 14 päivän eston, jonka aikana he eivät voi osallistua kilpailulliseen pelaamiseen Fortniten parissa. Syynä tähän on se, että kyseiset pelaajat ovat osallistuneet vastoin cupin sääntöjä useiden eri alueiden turnauksiin.

Tähän massiiviseen joukkoon kuuluu 196 palkintosijoille yltänyttä pelaajaa, jotka menettävät ansaitsemansa rahapalkinnot ja pääsyn finaalipeleihin. Lisäksi kaikki pelaajat luonnollisesti diskataan tämän vuoden World Cupista.

Osa huijareista on saanut myös kovempia sanktioita, esimerkiksi yksi pelaaja sai elinikäisen kiellon peliin hänen käytettyä huijausohjelmaa hyödykseen. Hän ennätti pelata alle viisi minuuttia ennen kuin nakki napsahti.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli