Katowice 2019 major-turnaus oli ENCEn osalta melkoinen ihme, eikä kukaan osannut odottaa sitä menestystä, jonka suomalaisjoukkue saavutti helmi-maaliskuussa vuonna 2019.

Kelataan vuoden 2019 helmikuuhun, kun oli jo ihme, että edes ENCE onnistui karsiintumaan major-turnaukseen.

Turnauksen ensimmäinen yllätys nähtiin, kun ENCE eteni ensin Katowice 2019 -turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon. Pudotuspelikaavio näytti ENCEn kannalta toivottamalta, sillä ensimmäisenä vastassa oli sen aikainen maailmanlistan toinen Team Liquid.

ENCE kuitenkin yllätti kaikki ja jyräsi pohjoisamerikkalaisjoukkueen kumoon kartoin 2-0, joten seuraavana vuorossa oli Oleksandr ”s1mple” Kostylievin tähdittämä Natus Vincere.

ENCE-fanit juhlivat voittoa Team Liquid ottelun jälkeen:

Samu Saarela

@SaarelaS
SPODEK MIKÄ MEININKI?! #ez4ence
#esportsfi #IEMKatowice2019 TORILLE! Missä voitonjuhlat?

Semifinaalissa vastassa oli aiemmin mainitsema Natus Vincere ja se ottelu jäi varmasti monien suomalaisten CS:GO-fanien mieleen.

Voittajaa ratkottiin kolmannessa kartassa (Mirage) ja tilanne oli 13-13, kun s1mple oli laittanut jälleen show´n pystyyn ja näytti uskomattomia yksilötaitojaan, mutta sitten tapahtui jotain. Sami ”xseveN” Laasanen saapui A-sitelle 1vs1 -tilanteessa ja vastassa oli maailman paras pelaaja. Testosamiksi kutsuttu xseveN piti hermot kylmänä ja voitti 1vs1 -tilanteen ja johti joukkueensa 14-13-johtoon.

Lopulta ENCE voitti kartan lukemin 16-14 ja juhli samalla otteluvoittoa, joka vei joukkueen Katowice 2019 major-turnauksen finaaliin.

Klassikkovideo: xseveN voitti elämänsä tärkeimmän kierroksen:

Finaalissa tuli kylmää kyytiä, kun Astralis tuhosi suomalaiset kartoin 2-0, mutta saavutus oli sen verran kunnioitettava, että sitä on kutsuttu ”Katowicen ihmeeksi”

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.