Niin kauan kuin vedonlyöntiä on ollut olemassa, on aina joku pyrkinyt tienaamaan epärehellisin keinoin. Nyt kun e-urheilu on suositumpaa kuin koskaan, on sen ympärille kertynyt paljon hyvää liiketoimintaa, mutta myös vilpillistä bisnestä.

AFK Gaming uutisoi, että se oli saanut tietoonsa kiinalaisomisteisen VPGame-verkkosivuston pyrkineen järjestämään sovittuja otteluita. VPGame on vedonlyöntiin ja esineiden vaihtamiseen kesittynyt sivusto, jonka listaamiin peleihin kuuluu Dota 2, Overwatch ja League of Legends.

Tietoisesti nimettömäksi jätetty kaakkoisaasian Dota 2 joukkueen manageri sai yhteydenoton VPGame-organisaation edustajana esittäytyneeltä henkilöltä. Tämän jälkeen keskustelu jatkui Skypessä nimimerkillä VPGAME.Juntao esittäytyneen henkilön kanssa. Sivuston edustaja ehdotti suoraan, että voisiko joukkue hävitä tietoisesti otteluita erillaisten hyödykkeitten varjolla. Manageri kuitenkin kieltäytyi ehdotuksesta ja tapaus on nyt levinnyt nettiin. Viestittelystä saa sellaisen kuvan, ettei kyseessä ole ainutkertainen tarjous, vaan että samansuuntaisia pyyntöjä on voitu tarjota muillekkin.

VPGame
Lähde: AFK Gaming
VPGAME.juntao
Lähde: AFK Gaming

AFK Gaming on pyrkinyt selvittämään onko kyseessä oikeasti VPGame-organisaation työntekijät ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että kyseessä on aito yritys vaikuttaa vedonlyönnin tuloksiin.