Kaikkien keräilykorttipelien suurin ongelma on se, että niihin vaikea päästä mukaan. Jotta oma Magic: The Gathering -harrastus voi tosissaan alkaa, on pelaajan ostettava joko valtava määrä boostereita tai yksittäisiä kortteja. Osa korteista muuttuu, markkinatalouden sääntöjä noudatellen, suuren kysynnän vuoksi hintaviksi. Pelatuimmat pakat voivat tämän takia olla arvoltaan satojen ja joskus tuhansien eurojen arvoisia.

Magicin kehittäjänä tunnettu Richard Garfield on nyt kehitellyt täysin uudenlaisen lähestymisen genreen. KeyForge on Fantasy Flight Gamesin julkaisema peli, jossa pelaajat eivät pysty rakentamaan pakkoja. Satunnaisten korttien sijaan pelaajat ostavat kokonaisia 37-kortin pakkoja. Jotta pakkoja ei voisi sekoittaa keskenään, on jokaisen dekin selkämys uniikki ja jokaisella korttipinolla on jopa oma nimi!

Pakkojen rakentamisesta vastaa ohjelmoitu algoritmi, joka varmistaa, että pakka on pelikelpoinen.

Jos uusi pelaaja haluaa hypätä pelin maailmaan, ei hänen tarvitse uhrata kuin reilu kymppi ensimmäiseen pakkaansa. Koska korttiläjää ei voi muuttaa, eivät korttien hinnatkaan teoriassa nouse.

Kuitenkin jo nyt osa pakoista, joissa on kaikkein kysytyimpiä kortteja, ovat nousseet hinnassa parinsadan euron paikkeille. Eli vaikka kortit eivät itsessään ole kalliita, voivat pakat olla varsin hintavia.