Magic: The Gathering on useimmille pelaajille tuttu fyysisenä korttipelinä, eivätkä sen virtuaaliset versiot ole saavuttaneet läheskään samanlaista suosiota kuin esimerkiksi Blizzardin Hearthstone. Kuitenkin Wizards of the Coast on kiusoitellut maailmaa tulevalla Magic: Arena -pelillä ja nyt eUrheilu.org-toimitus pääsi tutustumaan tuotokseen.

“Onpa paljon tekstiä yhdessä kortissa”
Jos Magic on ihan outo tuttavuus, niin yksinkertaistettuna ottavat pelissä yleensä kaksi pelaajaa mittaa toisistaan. Pelaamalla pöytään mana-kortteja he pystyvät kutsumaan avukseen erilaisia otuksia tai käyttämään muita loitsuja. Voittaja puolestaan on se, joka ensimmäisenä pystyy laskemaan vastustajan elämäpisteet nollaan.

Peliseuraa Magic:Arenasta löytyi yllättävän paljon, eikä odottelua juurikaan joutunut harrastamaan. Ainakin vielä tässä vaiheessa betaa uusia kortteja sai otteluiden välillä koukuttavalla tavalla ja pelissä onkin erilaisia päivittäisiä haasteita suoritettavana, joiden avulla pelin sisäistä valuuttaa pystyy hankkimaan. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen sain jo kasaan kissa-vampyyri-aura-pakan, jonka avulla pystyin moppaamaan parilla vastustajalla lattiat.

Magic: Arena on huomattavasti virtaviivaistettu versio aikaisemmista sovituksista ja pelin yleisilme on raikkaan värikäs. Ongelmana toisaalta ovat vieläkin kortit, joiden efektien tekstit voivat olla puuduttavan pitkiä. Tällainen ongelma puuttuu esimerkiksi Hearthstonesta, jota alunperinkään ei ole suunniteltu fyysisillä korteilla pelattavaksi. Onneksi Arenassa on kuitenkin pyritty keventämään kokemusta siten, että pöydällä olevat kortit on esitetty yksinkertaistetulla tavalla ja osa efekteistä on merkitty symboleilla.

Potentiaalista korttien lätkintää
Useamman pelin jälkeen voi todeta, että tässä vaiheessa Arena vaikuttaa olevan hyvin potentiaalinen teos. Pelatessa on vielä joitakin ajoitukseen liittyviä ongelmia ja Arenan korttivalikoima käsittää vain muutaman aikaisemman setin kortit, mutta itse pelikokemus vaikuttaa ja näyttää lupaavalta. Peli on toteutettu Unity-pelimoottorilla, joten on hyvin mahdollista, että teps tullaan näkemään myös muilla alustoilla kuin PC:llä.

Magic: Arena on vielä tällä hetkellä suljetun betan-vaiheessa, eikä varsinaisesta julkaisupäivästä ole tässä vaiheessa tietoa. Ilmestyttyään peli tulee olemaan ilmainen, mutta Arenan sisäistä valuuttaa voi vähemmän yllättäen ostaa oikealla rahalla. Nähtäväksi jää miten suuri yleisö ja kyseistä korttipeliä aikaisemmin pelaamattomat innostuvat teoksesta.

Betaan voi ilmoittautua mukaan virallisilta sivuilta. Avautuvat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea.