Koomikko, MMA-selostaja, sekä näyttelijä Joe Rogan kertoi uudessa podcast-jaksossaan ajattelevansa videon pelien pelaamisen olevan ajan haaskausta.

Rogan on kertonut olevansa itsekin kova pelaamaan, mutta yhteen ongelmaan hän törmää sanojensa mukaan jatkuvasti.

– Videopelit ovat oikea ongelma, tiedätkö miksi? Koska ne ovat hiton hauskoja. Pelaat niitä, olet innoissasi, mutta et oikeasti pääse elämässäsi eteenpäin, Rogan sanoi.

Hän vertaa videopelien pelaamista kamppailulajeihin. Rogan antaa esimerkin mitä voit saavuttaa kummankin harrastuksen parissa kolmen vuoden aikana.

– Jos harjoittelet kolme vuotta jujutsua, olet siinä niin hyvä, että voit tehdä siitä itsellesi ammatin käymällä turnauksissa, tai perustamalla vaikka oman koulun.

– Videopelejä pelatessasi olet taas kolmen vuoden kuluttua se sama tyyppi, joka tuhlaa aikansa videopelien parissa, odottaen seuraavan Xbox-pelin julkaisua.

Lue myös: Jesse ”JerAx” Vainikka kommentoi Ceb:n paluuta OG:n riveihin – kertoi myös omasta tilanteestaan

Striimaamisella miljoonia tienannut Tyler ”Ninja” Blevins kertoi asiaan myös oman mielipiteensä.

– Kuulostaa kuin hän puhuisi vain e-urheilun huipulle pääsemisestä ja siellä menestymisestä. Minusta tuntuu, että Joe ei ymmärrä miten monta eri reittiä ja tietä menestykseen voi pelaamisen ympärillä olla.

– On striimaaminen, YouTube, sisällöntuottaminen, ammatikseen pelaaminen, valmentaminen…

– Voit olla tosi fiksu pelaaja, ja vaikka et olisi mekaanisesti hyvä, se ei tarkoita ettei sinulla voi olla uraa e-urheilussa. Valmentajia arvostetaan kokoajan enempi ja enempi myös pelaamisen parissa.

Lue myös: Twitch-striimaajan elämä muuttui sekunnissa – sai 147 000 euron lahjoituksen

Pelaaminen voi olla monelle myös tapa rentoutua, ja pelejä saa pelata vaikka vain omaksi ilokseen. Monet pelit kertovat myös tarinoita tavoilla, joita ei muuten pystyttäisi kertomaan. On myös todistettu pelien parantavan kognitiivisia kykyjä, ongelmanratkaisutaitoja, sekä silmä-käsi -koordinaatiota.

Lue myös: Entinen Overwatch-ammattilainen sai 1000 dollarin sakot Pepe the Frog -meemin takia

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r