Suomalainen Magic: The Gathering Arena -pelaaja Janne ”Savjz” Mikkonen on kutsuttu mukaan Wizards of the Coastin operoimaan Magic Pro -liigaan.

Janne ”Savjz” Mikkonen on niittänyt menestystä MTG Arenan parissa. Hän on aikaisemmin noussut Mythic Invitational -turnauksessa pronssisijalle ja hän on pitänyt hallussaan Arenan korkeinta ranking-sijoitusta. Lisäksi Mikkonen on tullut tunnetuksi myös Hearthstone ja Dota Auto Chess -pelaajana.

Savjzin lisäksi vakituiseksi MPL-pelaajaksi julistettiin Jessica Estaphan. Hän on ensimmäinen naispelaaja, joka on voittanut Grand Prix -turnauksen ja hän nousi ensimmäisessä Mythic Invitational -turnauksessa 16 parhaan pelaajan joukkoon.

Estaphan on Magic Pro Leaguen ensimmäinnen naisedustaja. Uusien pelaajien lisäksi WotC tiedotti, että yhtiön suunnitelmissa on lisätä tulevien turnausten diversiteettiä. Yhtiö tiedostaa varsinkin naispelaajien vähyyden kilpapelaamisen saralla.

Tämän takia kaikkiin MTG Arena Mythic Championship -tapahtumiin lisätään 16 lisäpaikkaa pelaajille, jotka tulevat eri taustoista.

Magic Pro League on 32 pelaajasta koottu joukko Magic: The Gathering -ammattilaisia, joilla on vakituinen sopimus pelin omistavan Wizards of the Coastin kanssa. Kilpailijat osallistuvat säännöllisesti turnauksiin pelin fyysisessä versiossa, sekä Magic: The Gathering Arenassa.

Kaikki MPL-liigan pelaajat saavat automaattisesti kutsun vuoden aikana järjestettäviin Mythic Championship -turnauksiin. Yksi liigan paikoista vapautui, kun Yuuya Watanabe jäi kiinni huijaamisesta Lontoossa järjestetyssä Mythic Invitational II -turnauksessa.

Lue myös: Lontoon Mythical Invitational II -turnauksesta potkut saanut pelaaja kertoi oman näkemyksensä tapahtumien kulusta

Savjz

@Savjz
Thank you Wizards for this opportunity. I’m very excited to show what I can do.

x.com/magicesports/s…

PlayMTG

@PlayMTG
Read more from Elaine Chase about changes to the Magic Pro League roster and future opprtunities for women in Magic competitive play: mtgesports.com/news/mpl-adds-…

Kuva: Wizards of The Coast