Jamppi jäi Derken varjoihin, kun suomalaiskaksikko otti toisistaan mittaa VALORANT Champions Tour Europe -turnauksessa.

Team Liquidin Elias ”Jamppi” Olkkonen ja fnaticin Nikita ”derke” Sirmitev kohtasivat sunnuntai-iltana VALORANT Champions Tour Europe Stage 2: Challengers 2 -turnauksen finaalissa, josta molemmat finalistit etenivät Challengers Playoffeihin. Finaalissa panoksena oli 5 000 dollarin rahasumma, sillä voittaja kuittasi turnauksesta 15 000 dollaria ja puolestaan toiseksi sijoittunut 10 000 dollaria.

Ensimmäisenä nähtiin fnaticin valitsema Icebox, josta derken fnatic vei 13-10-voiton. Molemmat suomalaiskaksikosta pelasivat Jett-agenttia, mutta derke oli vahvempi statsein 21 tappoa ja 17 kuolemaa, kun Jamppi oli toiseksi tehokkain statsein 20 tappoa ja 17 kuolemaa.

Seuraavana siirryttiin Liquidin valitsemaan Ascent-karttaan, mutta tällä kertaa Liquid oli vahvempi lukemin 13-10.

Kolmantena karttana nähtiin Bind, joka oli yksipuolista menoa. Fnatic marssi helpohkoon 13-6-voittoon ja eteni näin jo 2-1-johtoon kartoissa.

Ratkaisevana karttana nähtiin Split. Fnatic eteni heti 5-0-karkumatkalle ja vei ensimmäisen puoliskon nimiinsä lukemin 8-4. Puoltenvaihdon jälkeen Liquidilla ei ollut palaakaan ja kartta päättyi näin lukemin 13-4.

Fnatic kuittasi voitosta 15 000 dollarin ykköspalkinnon ja puolestaan Liquid joutui tyytymään 10 000 dollarin palkintosummaan. Molemmat joukkueista etenivät silti Champions Tour Stage 2: EMEA Challengersin pudotuspeleihin, josta on mahdollisuus karsia Valorantin ensimmäiseen LAN-turnaukseen, Islannin Reykjavikiin.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.