Jampin VAC-pelikiellolle lisää vettä myllyyn – Valve kiisti yhden ratkaisevan asian

© Kuva: ENCE

Elias ”Jamppi” Olkkosen pelikiellon kumoaminen on ollut tämän vuoden suurimpia puheenaiheita, eikä ihmekään, sillä tapaus on ainutlaatuinen. Vastaavia kiistojaa pelaajien ja Valven välillä ei olla aikaisemmin nähty

ENCEn riveissä pelaava Jamppi nosti Valven maaliskuussa oikeuteen saamastaan Major-pelikiellosta.

Lue lisää: IS: Käräjäoikeus ei voi ratkaista Jampin VAC-ban kiistaa – aikoo valittaa päätöksestä

Marraskuun loppupuolella esports-toimittaja Rirchard Lewis julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa hän käy läpi Jampin oikeuskäsittelyä Ilta-Sanomien tekemän uutisen kautta. Uutisessa kirjoitettiin, ettei pelitili olisi ollut Jampin hallinnassaan sinä aikana, kun huijaaminen on tapahtunut.

Noin kolme viikkoa myöhemmin Lewis twiittasi Valven ottaneen häneen yhteyttä, koskien muun muassa Jampin oikeuskäsittelyä.

Lewiksen mukaan Valve kertoi, että Jamppi olisi käyttänyt VAC-bannattua pelitiliä huijaamisten aikoina.

– Viimeisten kilpailuskeneä koskettavien kommenttieni takia Valve otti minuun yhteyttä. Keskustelimme muun muassa Jamppi-aiheesta. Toisin kuin suomalaisessa lehdistössä on kerrottu, he kiistivät väitteen, jonka mukaan on osoitettu, että tili ei ollut hänen hallinnassaan huijaamisen aikana, Lewis twiittasi.

Tämän seurauksena, Ilta-Sanomien esports-toimittaja Nico Hartikainen myönsi Twitterissä jutussa olleen tulkintavirhe, joka on nyt korjattu. Artikkeli on myös julkaistu uudelleen, jotta se näkyy selvästi IS:n lukijoille. Voit lukea sen tästä.

Valve on ollut todella vaitonainen asian suhteen, eikä suurempia lausuntoja Jampin oikeuskäsittelystä ole pelijätin puolelta julkisuuteen saapunut. Nyt kuitenkin Valve halusi luultavasti tuoda ihmisten tietoisuuteen asian, jossa he olivat nähneet virheellistä informaatiota.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: ENCE


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.