Kovaa nousua Suomen tasolla tekevä IQUE joutui diskauksen kohteeksi Flashpoint 3 -RMR-turnauksen karsinnoissa sunnuntaina.

Vuoden ensimmäinen RMR-turnaus kulkee nimessä Flashpoint 3. Useat joukkueet osallistuivat turnauksen karsintoihin, sillä pääturnauksesta karsitaan RMR-turnaukseen, josta on taas mahdollisuus kerätä pisteitä ja edetä sitä kautta marraskuussa järjestettävään major-turnaukseen.

Kyseessä on Valven alla järjestettävä turnaus, joten kukaan kenellä on historiaa VAC-banneista ei voi osallistua turnaukseen.

IQUEn riveissä on 14-vuotias Jimi ”Jimpphat” Salo, joka on monien useiden huhujen mukaan kärsimässä VAC-banneista. Suomalaisjoukkue päätti tästä huolimatta osallistua Flashpoint 3 -turnauksen karsintoihin.

Lue lisää: Valven sääntömuutokset toivat iloisia uutisia myös sergej:n pikkuveljelle: voi pelata majoreilla vuonna 2023!

Ensimmäisestä ottelusta IQUE kairasi 16-12-voiton Sampi-joukkueesta, mutta seuraavalla kierroksella turnausjärjestäjä diskasi IQUEn, sillä yhdeltä pelaajalta löytyi VAC-bannit. Nimeä ei olla paljastettu, mutta kyseessä on luultavasti vasta 14-vuotias jimpphat.

Valven uusien sääntöjen mukaan VAC-banneista on täytynyt viisi vuotta, jotta voi osallistua Valven alaisiin turnauksiin. Jimpphat saa tämän mukaan osallistua Valven turnauksiin vasta vuonna 2023.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Artikkelikuva: IQUE